Tecknen på en Bad PCV Valve

Den positiva vev ventilation (PCV) system tar bort och återvinner ackumulerade gaser som kommer ut i vevhuset av fordonets motor från förbränningsrummen. Istället för att bli förbrännas och som avges från motorn, dessa gaser bygga upp i vevhuset och skapa högre inre tryck. Den PCV-ventilen dirigerar dessa gaser tillbaka in i förbränningskamrarna och spelar en viktig roll för att upprätthålla motorns verkningsgrad. Den PCV-ventilen är en billig del som kan bli igensatta och ineffektiv över tiden. Funktion och plats

PCV ventil är en enkelriktad mekanisk ventil i ett fordons utsläppsbegränsande system i motorn. Denna ventil öppnas när trycket i vevhuset bygger och kommer att omdirigera de ackumulerade gaserna för återanvändning i förbränningen. Denna del, oftast formad som en rörformig armbåge, ansluts till vakuum slangar och sitter ovanpå motorn.
Symtom och diagnos

Några av de synliga symptom på en dåligt fungerande PCV Ventilen är förekomsten av olja i bilens luftfilter bostäder eller luftfilter, liksom olja läcker runt tätningar och packningar på motorn på grund av ökad vevhustryck. Du kan ta bort och inspektera PCV ventilen genom att skaka en del fram och tillbaka. Om PCV ventilen inte fungerar eller blir igensatt, hörs inget ljud när du tar bort och skaka den. En funktionell PCV ventil bör göra ett skramlande ljud om skakas. En förare kör ett fordon med en dåligt fungerande PCV ventil kan märka ojämn tomgång eller stannar på tomgång, samt en minskning av motorns prestanda inklusive dålig bränsleekonomi, långsammare acceleration och en total förlust av makt.


Effekterna av en dålig PCV ventil

Eftersom PCV ventilen reglerar uppbyggnaden av överskott gaser, ångor och frätande ämnen som flykt från förbränningsrummen, kommer en felaktig PCV ventil orsaka dessa skadliga gaser att samlas i motorns vevhus. Denna uppbyggnad kan påverka kvaliteten och livslängden av motorolja och kan leda till slam uppbyggd, vilket i slutändan kan leda till katastrofala motorbortfall. En dåligt fungerande PCV ventil kommer också att påverka kemiska koncentrationer inom avgaser, vilket kan leda till ökade smog utsläpp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128820.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.