Hur du ändrar frostskyddsmedel i en 1997 Chevy Blazer

Den kylvätska i 1997 Chevrolet Blazer är mest effektiv när du byter den vartannat år, eller när som helst du märker missfärgning eller skräp. General Motors rekommenderar användning av DEX-Cool frostskyddsmedel och destillerat vatten i Blazer s radiator för bästa resultat och skydd av ditt kylsystem. Kontrollera kylvätskenivån regelbundet och byt ut det själv för en bråkdel av kostnaden för en mekaniker radiator tjänsten. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
DEX-Cool frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Park Blazer på ett plant underlag. Lyft huven och kontrollera att motorn är helt cool. Öppna kylarlocket.
2

Placera ett stort avlopp hink under radiatorn avtappningspluggen i botten av radiatorn på passagerarsidan. Skruva bort avtappningspluggen för hand och dra den lilla slangen ansluten till det så att det rinner direkt i stekpannan.
3

Stäng avtappningspluggen när kylaren är tom. Avlägsna tråget. Lägga till en blandning av lika delar glykol och destillerat vatten till radiatorn tills den är full. Fyll kylvätskebehållaren bakom batteriet i motorrummet med samma blandning.
4

Starta motorn. Toppa kylvätskenivån i kylaren när det sjunker medan motorn värms upp. Vrid nyckeln och låt motorn svalna när kylvätskenivån förblir konstant. Byt ut kylarlocket och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128786.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.