Keyless Entry Felsökning

Mest sena modell bilar på marknaden kommer med fjärr keyless inresa kapacitet. Denna funktion gör att bilägaren att låsa och låsa bilens dörrar, pop stammen öppna eller kvitta ett överfallslarm med en fjärrkontroll. Om keyless inresa systemet inte fungerar, kan du spara pengar genom att felsöka problemet innan du tar bilen till ett garage för dyra reparationer. Saker du behöver
Batteri
Skruvmejsel
torr trasa
Bomullspinne
Användarmanual
Visa fler instruktioner
1

Se till att du 're använder fjärrkontrollen ordentligt. Olika märken har olika sortiment av användning, men oftast fungerar bäst vid avstånd på mindre än 100 meter. Se till att din fjärrkontroll helt tas bort från fickan eller väskan och pekade direkt på din bil. Fjärrkontroller fungerar bäst när de har en direkt siktlinje till fordonet.
2

Byt batteriet i fjärrkontrollen. Keyless fjärrkontroller tar batterier liknar de som finns i armbandsur. Rådgör med din fjärrkontrollens bruksanvisning för att se rekommendationerna på en viss storlek eller märke av batteri. Separera de två halvorna av fjärrkontrollen, antingen för hand eller genom att använda ett litet verktyg som en skruvmejsel. Ta bort det gamla batteriet och sätt i det nya batteriet på plats.
3

Kontrollera batteriet efter tecken på korrosion. Ibland kommer batterierna brast inuti en enhet, vilket leder till skador. Om du märker några tecken på korrosion eller skador, använd en mjuk trasa eller en bomullstuss för att ta bort det. Undvik att använda kommersiella rengöringsmedel, vilket kan orsaka ytterligare skador eller lämna rester. Snäpp de två halvorna av fjärrkontrollen tillbaka på plats. Testa fjärrkontrollen för att se om det fungerar.
4

Rengör utsidan av enheten. Använd en torr, mjuk trasa eller en bomullspinne för att spåra konturerna av några knappar på fjärrkontrollen. Detta kan ta bort smuts eller damm som hindrar en knapp ifrån fullt ingrepp.
5

Försök att använda din keyless inresa på nära håll, lyssna på din bil när du trycker på knapparna. Du bör kunna höra fordon ett "klick" när det tar emot information från fjärrkontrollen, som kommer att säga att fjärrkontrollen fungerar. Om så är fallet, är frågan i bilen snarare än fjärrkontrollen. Även inspektera din bil för något damm eller skräp som kan hindra fjärrkontrollen. Till exempel, om du har möjlighet att låsa och låsa upp dörrarna och som utlöst larmet, men inte kan öppna bagageluckan, kan det finnas ett problem med din trunk s spärren. Kontrollera att spärren är ren och fri från skräp.
6

Test ut andra keyless inresa fjärrkontroller som du har för samma fordon. Om en fjärrkontroll fungerar, men den andra inte gör det, kan du ha ett problem med sändaren i trasiga fjärrkontrollen.
7

Programmera om nyckellösa låssystemet. De exakta steg för detta varierar från märke till märke och modell till modell, så rådfråga din bruksanvisning först.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128776.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.