Vilka kemikalier i motorolja?

Motorolja säkerställer att kolvarna inte skaver mot metall som finns i motorblock. Den kan användas i fordon, såsom motorcyklar, lastbilar och personbilar. Motorolja består av flera olika kemikalier, med den viktigaste är råolja. En del av oljan kan innehålla kemikalier som är cancerframkallande. Som ett resultat, är det nödvändigt att förfoga över motorolja ordentligt. Kolväten

Kolväten är kemikalier som finns i motorolja. De är destillerad från råolja och andra typer av tillsatser som används för att förbättra oljans prestanda. När använd motorolja är anordnad felaktigt kolvätena vidhäftar ytan av jorden. De flesta kolväten utsätts för luft avdunsta. När kontakt sker med vatten, dessa kemikalier binder till det.
Fenoxider

fenoxider är kemikalier som tillsätts motorolja. De fungerar som en bas för att neutralisera syror som är gjorda av svavelföreningar i olja och förhindra slam bildas i motorolja. Fenoxider fungera som rengöringsmedel för att avbryta sot och är korrosionsinhibitorer. Denna förening är också ansvarig för att fina partiklar i oljefiltret tas bort från oljan strömmen.
Metal Kemikalier

Barium och kadmium är två mycket giftiga metaller som finns i använd motorolja. Ny motorolja plockar oftast upp ytterligare kemikalie från motorn när den passerar genom. Eftersom tillsatserna är föroreningar, är använd motorolja mer miljöbelastande än oanvänd olja. Som ett resultat, måste det finnas korrekt omhändertagande av använd motorolja. Dessa kemikalier kan ha allvarliga konsekvenser på lång och kortsiktiga effekter för miljön när de får in genom vattendrag eller mark.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128775.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.