Hur kan man förbättra körsträcka på en Subaru Baja

Subaru tillverkade Baja 2003-2006. Fordonet presenterade bil-liknande egenskaper i kombination med en öppen flaket för last. Vid körning i Baja, kan du ta flera steg för att förbättra bilens körsträcka, minska dina bränslekostnader och minimera luftföroreningar. Instruktioner
1

Drive på motorvägar när så är möjligt och undvika stadskörning, eller stop-and-go-körning. Körning aggressivt och gasa och bromsa plötsligt kommer att negativt påverka gas körsträcka. Den Baja blir 18-21 miles per gallon i staden och 24 till 26 mpg på landsväg. Din gas körsträcka kan förbättras med 5 procent genom att inte köra aggressivt.
2

Drive på hastighetsgränsen. Körsträcka minskar vid körning över 60 miles per timme. Addera 3

Töm bagageutrymmet. Den Baja har en öppen stammen området liknar en lastbil. Fyll inte den med föremål onödan. Övervikt kan minska gas körsträcka på upp till 2 procent. Om du behöver bära föremål, ta bort dem så fort som möjligt.
4

Byt olja i bilen som rekommenderas. Subaru rekommenderar att byta olja minst var 3000 till 5.000 miles, eller var tredje månad. Det amerikanska Department of Energy och Naturvårdsverket har uppgett att använda graden av motorolja som rekommenderas av tillverkaren också kan hjälpa till med bränsle körsträcka. Subaru föreslår 10W-30 som det bästa valet.
5

Håll däcken är pumpade ordentligt. Under-pumpade däck kan minska körsträckan med upp till 3 procent.
6

Använd rätt gas oktan. Subaru rekommenderar vanlig blyfri för bästa prestanda. Den högre oktan erbjuder inte några ytterligare fördelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128728.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.