Hur att avkoda VIN-nummer på en 2008 Dodge Ram

Fordonets identifieringsnummer eller VIN, på en 2008 Dodge Ram kan ge dig massor av information om fordonet, även när den gjordes, kroppen stil och motortyp . VIN, som visas på alla motorfordon, innehåller en blandning av siffror och bokstäver för totalt 17 tecken. Avkodning är det en fråga om att lära sig vad varje siffra eller bokstav står för. Positionen för karaktär inom VIN är också viktigt. Instruktioner
1

Leta metallplattan på din Dodge Ram som har VIN inskrivet på det. Plattan ska vara på förarens sida av instrumentpanelen bredvid vindrutan. VIN kan också hittas inne i förarsidans dörr eller dörr sylt. Du måste öppna dörren för att se den. VIN är också på titeln och papper registrering för fordonet.
2

Läs VIN från vänster till höger. Den första bokstaven berättar ursprungslandet för ditt RAM. En "1" är för USA, "2" är för Kanada och en "3" betyder Mexico.
3

Läs den andra bokstaven. På Dodge Ram, kommer det att vara "D" för Dodge.
4

Läs det tredje tecknet att bestämma säkerhetsfunktioner på din Dodge Ram. Det kommer att bli en "3" om den har sido krockkuddar och ett "7" om det inte gör.
5

Läs det fjärde tecknet att lära ungefär hur mycket din Ram väger.
< p> En "H" betyder det väger 6001 till £ 7000. A "J" betyder 7001 till £ 8000. A "K" är 8001 till 9000 £. Ett "L" betyder 9001 till £ 10.000. Och "M" betyder £ 10.001. eller tyngre.
6

Läs det femte tecknet för att avgöra vilken modell av ditt RAM. Ett "A" betyder det en Ram DR tvåhjulsdrift, "U" står för en Ram DR fyrhjulsdrift, "R" talar om att det är en Ram DH tvåhjulsdrift, "S" står för en bagge DH fyrhjulsdrift, "L" betyder en D1 tunga tvåhjulsdrift, och "X" betecknar en RAM D1 tunga fyrhjulsdrift
7

Läs det sjätte tecknet. för att avgöra huruvida din Ram är en del av 1500-serien eller 2500-serien. Det blir en "1" för 1500-serien eller en "2" för 2500-serien.
8

Lokalisera det sjunde tecknet för att bestämma kroppens stil. En "2" betecknar en klubb cab och en "6" betecknar en vanlig cab.
9

Läs den åttonde tecknet för att lära den typ av motor i ditt RAM. Ett "N" innebär att det är en 4,7-liters Magnum V-8. A "D" innebär att det är en 5,7-liters V-8. Numret "2" indikerar att det är en 5,7-liters Hemi V-8. Ett "A" står för en 5,9-liters Cummins dieselmotor.
10

Hoppa nionde tecknet om du vill eftersom det inte kommer ge dig någon information om din Dodge Ram. Den nionde tecknet kallas kontrollsiffra. För att skydda mot bedrägliga VIN-nummer, biltillverkare använder en formel som tar hänsyn till de andra karaktärerna och deras ställning i VIN för att skapa kontrollsiffra.
11

Läs den 10: e siffran att lära året din Ram tillverkades. En "8", till exempel, säger du att det var en del av 2008 års modell.
12

Läs den elfte tecknet för att avgöra i vilken fabrik din lastbil tillverkades. En "G" betyder att det kom från Dodge Saltillo fabrik i Mexiko. A "B" står för den södra St Louis anläggning och en "J" representerar den norra St Louis växt. Om det är en "R" din Ram kom från Dodge anläggningen i Windsor, Ontario. Ett "F" betecknar Newark Delaware, ett "H" är för Brampton, Ontario, och ett "S" är för Warren, Michigan
13

Slutför läser VIN.. Den 12: e genom 17th tecken är specifika för varje Dodge Ram. Det är ordningsnumret för det fordon som tilldelats i monteringsfabriken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128725.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.