Hur Key Transponder Startspärrar Work

Transponder nycklar avger en speciell signal till tändningen för att låta den veta att rätt nyckel i låset. Signalen mottagare i tändningslåset är känd som en startspärr. Historia

Bil försäkringsgivarna motiverade bilföretag att installera transponder stöldskydd börjar i slutet av 1990 i Tyskland. De tyska försäkringsgivarna uppgav att enligt deras uppfattning, fanns det ingen anledning för ett elektroniskt säkerhetssystem inte installeras på moderna bilar. Idén spred sig till USA med amerikanska försäkringsgivarna insistera på samma standarder som de tyska biltillverkarna hade satt på plats.
Funktion

Föreställ dig en vakt vaktpost stående , frågar alla som vill skriva in sina skyddade territorium "Vän eller fiende?" För att bevisa en persons identitet, skulle vakten be att få se legitimation för att kontrollera personens identitet. Detta är ungefär samma sätt som en startspärr och en transponder nyckel arbete. Startspärren skickar en signal genom en skur av radiofrekvent energi som nyckeln chip är anpassade till. Detta gör att nyckeln till att släppa en 30-teckens lösenord, som stöldskyddet accepterar, vilket gör att bilens tändning för att fungera. Addera ditt fel tangent

När fel nyckel sätts i tändningslåset, kommer startspärren sända inte den rätta signalen till startmotorn och /eller bränslepumpen för att tillåta bilen att starta. Ibland när transpondern är defekt eller fel startspärr, kommer bilen köras några sekunder och stannar. Generalagenten eller en ansedd bil låssmed kan finjustera bilens startspärr och nyckel till rätt frekvenser för att få det att fungera ordentligt.
Typer

Transponder teknik främst görs av Philips , Texas Instruments och Megamos, som alla har särskilda riktlinjer för byte av nycklar. High-end lyxbilar som BMW, Mercedes och Volvo ofta kräver en specialiserad kodning för sina bilnycklar för att ytterligare försäkra sig mot stöld. Dessa nycklar och motsvarande stöldskydd kan vara mycket svåra att ersätta och kräver att du lämnar din bil på generalagenten i upp till två veckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128719.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.