Hur fixar oljeeldning i en motor

Olja är viktig att se till att ett fordons motorn går jämnt. Om du luktar bränt, se läckage under bilen eller, ännu värre, märker ett moln av svart rök från avgasröret, är det en indikation på att motoroljan bränns. Även brinnande olja är vanligt förekommande i äldre fordon, det finns många saker som kan orsaka en något motor att bränna olja, varav vissa lätt kan fastställas eller förhindras. Saker du behöver
Wrench
Kartong
Oljefilter
Heavy-vägt olja
Alemite CD 2 Review Platt-head
skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera ventilkåpan och oljetråget av fordonet med avseende på läckor. Det kan hjälpa att placera en bit kartong under pan för en tidsperiod. Kolla tillbaka och se om läckage förekommer. Om du hittar en läcka, kan det bero lösa bultar. Använd en skiftnyckel för att dra åt alla skruvar du känner kan orsaka en läcka.
2

Inspektera packningen för någon försämring som leder till läckage och förbränning av olja. Ta bort ventilkåpan genom att ta bort skruvarna med en skiftnyckel och bänd packningen från spåret i ventilkåpan. Du kanske behöver en platt skruvmejsel för att tvinga ut den. Byt ut packningen mot en ny och återföra ventilen locket på fordonet. Se till att ventilkåpan är säker genom att dra åt skruvarna.
3

Tappa den gamla oljan och byt oljefiltret med ett nytt. Istället för att bara byta ut den gamla oljan med ett nytt parti, byta olja till en tyngre klass. Vid varmt väder kan du använda 40 vikt olja. I kallt väder, använd 20 eller 30 vikt. Den tjockare olja kan vara mindre benägna att läcka.
4

Lägg två burkar Alemite CD 2 till den nya tyngre olja. Den Alemite ersätter en liter olja du normalt skulle lägga vid oljebyte. Alemite släpper ett ämne som kommer att bygga upp mellan ringen och cylinderväggen, vilket skapar en tätning som också kommer att bidra till att minska läckage.
5

Kör din bil 20 till 35 mph efter tillsats av Alemite blandning för minst 50 miles. Att hålla en måttlig hastighet under de första 50 miles hjälper en snabb tätning uppbyggnad. Efter att du har rest 50 miles, kan du ta bilen upp till en motorväg hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128709.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.