Säkerhets Betänkande med industriella Gel batterier

Gel typ industribatterier är stora batterier som ofta används i flygplan och industriella maskiner. Snarare än en flytande sur material, som används i många batterier, geltyp batterier använder ett gelmaterial stället. Batteriet är en förseglad batterityp att förhindra spill av potentiellt skadligt material, såsom syror och giftiga kemikalier. Säkerhetskraven är färre än genomsnittet med batterier geltyp grund av den täta fallet. Laddning Problem

När laddningen av ett batteri gel typ, måste batteriet laddas långsamt, eller det kommer inte att fungera, och bubblor bildas i gelén. I värsta fall, kommer tätningen att bryta, och gelén materialet kommer att sprida ut. Gelen materialet är vanligtvis består av kiseldioxid, och syrorna är förseglade i gelén, men när materialet spiller ut, kan det skapa miljöproblem som någon annan typ av batteri skulle bristning Addera ditt.

När batteriet är laddat olämpligt, såsom i fallet med översvämningar med en avgift snarare än långsamt laddar batteriet, det kan spricka eller gå sönder. Detta orsakas av en uppbyggnad av gaser, vilka ökar och så småningom bryta igenom fallet som tätar gelmaterialet inuti batteriet. Den största faran från att brista omfattar utsläpp av gaser som kan vara skadliga för hälsan.
Heat Problem

Gel batterier har problem med värme. Oron är när temperaturen är hög, börjar gel material att bryta ner, och gaser bildas. I fallet med höga temperaturer, är batteriets livslängd förkortas. Det är sällsynt att värmen kommer att orsaka en bristning av batteriet eller liknande problem.
Acid

Gelbatterier inte har samma faror som flytande batterier där syror berörs . Gelmaterialet sälar Vanligtvis i sura material och minimerar säkerhetsrisker av syra. När gaser bygga upp eller cellerna i gelén bryta ner, kan syra bli en potentiell säkerhetsrisk, men endast när cellerna har brutit ned tillräckligt att gelmaterialet inte tätar i syrorna.
brandrisker

Precis något batteri, har en gel batteri en potential för brandfara. Gnistor eller små lågor, t.ex. från en cigarett eller tändare, kan orsaka bränder. I fallet med en förseglad gel batteri, är risken minimeras på grund av tätningen, men om förseglingen går sönder eller spricker och gaser fly, är risken för bränder är mycket hög. De gaser i luften kan orsaka brand från en liten gnista om gaser fly.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128707.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.