Hur man återställer SBS Ljus i en 2002 Honda Accord

Återställa Seat Belt System (SBS) varningsljus i en 2002 Honda Accord blir nödvändigt ibland på grund av en programvara glitch eller överkänslig sensor i airbag-systemet. Denna korrigering bör prövas endast för elektriska problem och inte om det finns mekaniska problem med krockkuddar. SBS varningslampa, liksom alla andra varningslampor, kan återställas med en kodläsare. När varningen återställs, kommer den att visas igen inte om orsakas av en mekanisk fråga. Saker du behöver
kod läsare
Visa fler instruktioner
Återställa SBS Ljus
1

Köp en Honda Accord läsare kod, finns det universella läsare för de flesta bilar tillverkad efter 1990. De dyrare modellerna ($ 400 eller mer) har lättare att läsa skärmar, men det finns många billiga alternativ (runt $ 80) tillgängliga. Var säker på att kodläsare har en 16-polig On-Board Diagnostics (OBDII) standarden socket port.
2

Starta Honda och anslut kodläsare i den diagnostiska porten sitter under förarens konsol mot golvet. Vänta koden läsaren att komma på och gå igenom sin startproceduren. Tryck på "Läs"-knappen för att läsa varningarna motorkod. När Extra säkerhetssystem (SRS) varning visas på läsaren, träffa radera-knappen och vänta för läsaren att åtgärda varningen.
3

Koppla kodläsare och stänga av Honda . Starta om Honda att se om felkoden har försvunnit. Om läsaren inte visar en felkod, bilen är bra. Om felkoden kvarstår, ta bilen till en Honda återförsäljare är tillrådligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128704.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.