Min 1986 Toyota startar inte

Toyota Motor Corporation, mer känd som bara Toyota, är en Japan-baserat företag som har kontor över hela världen. Deras sortiment av fordon varierar från kompakta bilar till stora stadsjeepar. Om din 1986 Toyota är att ha start-up problem, kan det finnas olika saker som är fel med det. Göra en preliminär diagnos kan hjälpa dig att avgöra om fastställande av det själv eller ta den till en mekaniker är den bättre lösningen. Instruktioner
1

Öppna huven på din Toyota och kolla efter lösa anslutningar till batteriet eller korrosion. Rengör korroderade anslutningar och dra åt dem.
2

Ta bort tändstiftet från Toyota och röra tråden till en metallyta. Om det inte gnista, är det antänder inte din motor ordentligt.
3

Vrid nyckeln till "ON" och leta efter instrumentpanelen tänds för att komma på. Om de inte är batteriet dräneras eller döda och behöver laddas eller bytas ut.
4

Notera eventuella problem som bilen hade innan inte startar. Till exempel har 1986 Toyota Celica hade problem med generatorn döende. Om före start, började din Celica strålkastare till dim slumpmässigt, indikerar det en döende generator. När generatorn har dött, kommer bilen inte att starta förrän generatorn ersätts.
5

Kontrollera vätskenivåer i din 1986 fordon. Toyota rekommenderar byta olja varje 3000 miles och din transmissionsolja var 30.000 miles. En brist på vätska eller låga vätskenivåer kan orsaka att motorn beslagta och bilen inte startar. Det kan också varna dig för en läcka i din motor.
6

Vrid nyckeln för att starta bilen och lyssna på alla ljud som släpper från fordonet. Inget ljud alls kan indikera en antändning problem. Ett klickande ljud är ett typiskt tecken på en starter fråga. En knackning eller dunkande ljud är ett tecken på att en del av bränsleledningen är felaktig. Problemet kan ligga i bränslepumpen, filter eller slangar. Till exempel har 1986 Tercel återkallats på grund av en läckande bränslepump. Ägare av detta fordon kan få en ersättning installeras utan kostnad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128701.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.