Hur man installerar bromsbeläggen för en 2003 Lexus IS 300

The 2003 Lexus IS 300 är utan tvekan mest känd för sin bil prestanda. Nybörjar Lexus är i en klass med perenna kraftpaket från Mercedes, Audi och BMW. Medan acceleration och hantering är vanliga tyngdpunkter för bilentusiaster, så även bromsar framgångar. IS 300 använder en all-wheel bromssystem som använder låsningsfria skivbromsar för att uppnå konkurrenskraftiga bromsverkan. Toyota rekommenderar regelbundna underhållet av bromsarna, inklusive byta bromsbeläggen var 40.000 miles. Du kan få ersättning hanteras av en professionell, eller du kan göra det själv för att spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Spruta
Clean butik trasa
lug skiftnyckel (eller däck järn) katalog hjulblock
Jack
Jack står
10-mm hylsa
Ratchet
bungee rep eller wire
10-mm skiftnyckel
bromsfett
Tvingfäste
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Välj en plan yta för att installera nya bromsbelägg. Parkera Lexus och satte överföring i "Park". Dra spaken Huvlås, och flytta till framsidan av bilen. Lyft huven och leta locket huvudcylindern. Huvudcylindern håller IS300 försörjning av bromsvätska och är placerad till vänster om motorn. Ta av locket och sifon två tredjedelar av bromsvätska från behållaren med en spruta.
2

Lägg en trasa över huvudcylindern att hålla skräp från kvarvarande vätska, samt att möjliggöra luft att passera från behållaren när du komprimera bromsok kolvarna.
3

Lossa muttrarna på alla hjulen rör bromsbeläggen du tänker byta med rörtång. Om en sida av Lexus kräver utbyte, byta ut bromsbeläggen på motsatt sida samt för balans. Placera domkraften under ramen och lyfta däcken från marken. Placera pallbockar under ramen för stödet, och sänk Lexus på läktaren. Blockera den andra hjulen på marken med hjulblock.
4

bort muttrarna och ta av hjulen bort. Ta bort de två bromsok glidstiften från baksidan av varje bromsok med en 10-mm hylsa och spärrskaft. Lyft bromsok från bromsen och vila den på toppen av styrarmen (för främre bromsarna) eller avbryta den ovanför hjulnavet med ett gummiband eller tråd klädhängare.
5

Skjut slitna bromsbelägg från sidorna av oket. Dynorna är fixerade vid bromsoket med tunna metallklämmor på baksidorna av varje dyna. Den klipp glida runt bromsok sidor att hålla dem på plats.
6

Placera Tvingfäste på bromsok sidan och bromsok kolv som sträcker sig från insidan av bromsoket. Pressa kolven in i sidan av tjocklek med klämman. Kolven tvingar bromsbeläggen i rotorn. Öppning kolven möjliggör det extra utrymme som behövs för att passa de tjockare nya bromsbelägg. Avlägsna Tvingfäste när kolven är helt nedtryckt i sidan av bromsoket.
7

Applicera ett tunt lager av anti-squeal bromsfett på de bakre sidorna av de nya bromsbelägg och kring öppning inuti bromsok från vilken bromsok kolv sträcker sig. Skjut nya bromsbelägg på sidorna av bromsoket.
8

Placera bromsok tillbaka på rotorn, och skruva i bromsok bultar (eller stift). Dra åt bultarna bildspel med hylsa och spärrskaft. Byt ut hjulet på hjulbultarna, och skruva på muttrarna.
9

Flytta till de andra hjulen behöver bytas bromsbelägg och upprepa stegen 4 till 8. Lyft IS300 med domkraften och ta bort domkraften under Lexus ram. Sänk bilen till marken, och dra åt muttrarna med rörtång. Flytta till förarsätet.
10

Starta motorn. Tryck på bromspedalen långsamt till golvet. Lyft peda, l och upprepa fördjupningarna två gånger mer. Flytta till motorrummet.
11

Avlägsna butik trasa från huvudcylindern, och placera en tratt in i behållaren. Fyll behållaren med bromsvätska tills behållaren läser "full." Ta bort tratten, och sätt på locket huvudcylindern. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128689.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.