Motorventilens Specifikationer

motorcylindrarna alltid ha två ventiler - en inloppsventil och en avgasventil. Den förra är den källa av luft, som kombineras med bensin inuti cylindern och förbränns för att driva motorn. Det senare är för biprodukterna från varje förbränningscykel, som måste drivas ut för att den nästa intag av luft att komma in Kamaxel

En avgörande del av ett ventilsystem är kamaxeln . Detta är en utrustning som roterar med vevaxeln (som vrider hjulen med varje detonation av en kolv). Som den roterar, öppnar den en av ventilerna och stänger den andra, beroende på vilken del av cykeln är det i. Så, för den första stöten, drar kamaxeln inloppsventilen öppen medan stänga avgasventilen. Sedan, när kolven går tillbaka upp, öppnas kamaxeln avgasventilen eftersom det fullbordar sin tur.
Toppventiler

En överliggande ventil konfiguration är när ventilerna är ligger direkt ovanför cylindern. Detta system är mindre än andra system, vilket gör det enklare att installera och underhålla.

Ett problem med det är att det inte är så effektiv vid högre varvtal. Eftersom det finns ett stort antal rörliga delar (kamaxeln är under kolvarna medan ventilerna är på topp), små fördröjningar mellan kolvarna och ventilöppningar bli mer märkbar när motorn går snabbare.


överliggande kamaxlar

överliggande kamaxel design har ventilerna är direkt anslutna till kamaxeln, vilket är, som titeln antyder, direkt ovanför dem. Eftersom de är direkt anslutna i stället för att vara ansluten genom olika ledningar, är timing mer exakt vid högre varvtal.

Flesta moderna motorer använder ett dubbelt system överliggande kamaxel, som är användningen av två kamaxlar i stället för en. Detta innebär att det är möjligt att installera fler ventiler på varje cylinder, vilket gör motorn effektivare på "andas" och "andas" luft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128673.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.