Nackdelarna med en högt avgaser

En högt avgaser kan vara närvarande på en bil, en lastbil eller en motorcykel. En ljuddämpare sitter i svansen slutet av bilens avgassystem, dra motorn rök och buller från passagerarutrymmet eller fack. Mest avgassystem är utformade för att tyst buller, medan det finns några katalysatorer, resonatorer och halsdukar som möjliggör starkare ljudnivåer för förare som söker en grövre bild för sina fordon --- eller för sig själva. Potentiella hot

En av de största nackdelarna med ett högt avgaser, om den har gradvis eller plötsligt bli högt på egen hand, är att det finns skador på en eller flera platser i avgassystemet. AA1Car konstaterar att skador kan uppstå som en följd av exponering för vintern salt eller genom att utsättas för frekventa kort resa, stop-and-go-körning Även om vissa drivrutiner kan njuta av lite grövre klingande avgaser, kan en verklig fara faktiskt existerar. Skador längs avgassystemet kan innebära att dödliga ångor in i kupén. Western Tire och Auto tillägger att avgassystemet skador försämrar också ett fordons prestanda genom att inte ta bort skadliga element som bygger upp inne i motorn. Ett högt avgaser kan också dölja sirener av utryckningsfordon från föraren, vilket fick henne att inte ge efter för varningar eller rätt till väg.
Hörselnedsättning

National Institute on Dövhet och andra sjukdomar kommunikation (NIDCD) rapporterar att exponering för höga ljud som varar en lång tid, som att köra en bil med ett högt avgaser, kan skada de små sensoriska celler i örat. Tyvärr är dessa celler, en gång skadad, växer inte tillbaka eller reparera sig själva. NIDCD noterar vidare att långa eller upprepad exponering för ljud på eller över 85 decibel kan orsaka hörselskador. Den typiska decibelnivå på en motorcykel är mellan 120 och 150 decibel.
Social Efterklangstid

Vissa individer felaktigt tror att ett starkare fordon motsvarar ett mer kraftfullt Enligt Medborgare mot buller (CAN). Faktum är, att ljudet har lite att göra med mätbar effekt. Oftare, människor uppfattar ett högt avgaser som levererar ett negativt budskap om fordonets förare. Dessa uppfattningar är anti-sociala, oförskämd, självisk, aggressiva och opålitliga beteende.

Amerikanska Motorcyclist Föreningen anser att några andra faktorer bidrar mer till missförstånd och fördomar mot motorcykel samhället än alltför bullriga motorcyklar. De sociala effekterna av ett högt avgaser överstiger fördomsfulla uppfattningar. I en rapport som publiceras i Mars 2007 utfärdar av "Southern Medical Journal," Lisa Goines, RN, och Dr Louis Hagler, MD, rapporterade att buller ger direkta och kumulativa negativa effekter som försämrar hälsan och att den degraderar bostäder, social , arbetar, och lärandemiljöer. Högt avgaser kan hänföras till ekonomiska förluster och minskad välfärd för föraren och andra utsätts för upprepade bullernivåer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128672.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.