Hur vill kolla en automatisk överföring

Kontroll av automatisk växellåda är en del av det erforderliga underhållet på något fordon. Överföringen kräver rätt mängd vätska för att löpa smidigt och växla upp och ner genom växlarna i fordonet. För mycket transmissionsolja kan vara lika farligt som inte tillräckligt, eftersom det kan skada banden i transmissionen. Om du inte har instruktionsboken för din bil, kontakta den återförsäljare som de kan hjälpa till med värdefull information för din automatlåda. Saker du behöver
Rag
2 liter transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Låt bilen gå på tomgång tillräckligt länge för att värma upp. Kör växelreglaget genom växlarna till "låg 1" och tillbaka till "park." Lämna bilen körs.
2

Öppna huven för tillträde till motorrummet. Lokalisera den automatiska växellådan oljestickan på baksidan av motorrummet. Mätstickan allmänt med en röd mössa.
3

Dra ut oljestickan i röret för hand och torka den ren med en ny trasa. Sätt tillbaka den i oljestickan röret.
4

Dra ut oljestickan tillbaka ut och titta på där vätskan stannar på oljestickan. Vätskan ska sluta inom de hash markeringarna på oljestickan. Om nivån är under varumärkena, måste du lägga till mer vätska.
5

Placera en tratt in oljestickan röret och häll den fabriksinställda Rekommenderad transmissionsolja i halv-liter intervaller. Kontrollera nivån efter gjutning.
6

Placera mätstickan tillbaka i röret och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128668.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.