Hur du justerar Vindruta Fluid

Vindrutetorkare och spolarvätska är ett viktigt inslag på din bil som gör att du kan köra säkert i dåliga väderförhållanden. Den spolarvätska sprutas på vindrutan genom två små munstycken placerade på huven på bilen. Över tiden munstyckena kan bli igensatta med smuts och skräp som hindrar dem från att spruta spolarvätska ordentligt. Ett annat problem är att vibrationer från bilen kommer att orsaka munstyckena att flytta. Även en liten rörelse resulterar i spolarvätska är dåligt med vindrutan. Rengöring och justering av munstyckena tillåter dem att fungera korrekt. Saker du behöver
nål eller pin
burk med tryckluft (tillval) katalog Maskeringstejp
Vindrutetorkare vätska
Visa fler instruktioner
1

Leta vindrutan munstycken torkar sprej. Sitt i bilen och trycker på vindrutan knappen spolarvätska. Var uppmärksam på var vätskan kommer från. På många fordon munstyckena klipps eller skruvas på motorhuven. Å andra fordon munstyckena är fästa armarna vindrutetorkarens.
2

försiktigt grepp, twist och lossa munstyckena tills du kan lyfta bort dem från huven. Munstyckena kan fästas och hållas på plats med en stoppbygel eller fästskruvarna. Nåltång fungerar bra att separera fästklamrarna att vid alltför svårt att lossa för hand. Använd lämplig storlek skruvmejsel för att ta bort skruvarna. Dra inte munstyckena för hårt. De kommer fortfarande att fästas på spolarvätska slangen, så var noga med att inte dra dem för hårt.
3

Inspektera munstyckena för smuts och skräp. Sätt i ett stift eller nål i huvudet på munstyckena och rotera stiftet eller nålen runt för att rengöra hela ytan och för att avlägsna eventuellt skräp som kan igensättning av munstycket. Alternativt kan du använda en burk med tryckluft genom att blåsa tryckluft i munstyckena.
4

Placera en bit maskeringstejp på vindrutan där spolarvätska ska spraya. Den torkar sprayen ska vara i centrum av förarens synfält. Detta säkerställer att vindrutan direkt framför föraren snabbt och effektivt rengöras. Be en vän att sitta i förarsätet och tryck på knappen spolarvätska och se riktningen på sprayen i förhållande till bandet.
5

Placera nålen eller stiftet i munstycket. Vrid försiktigt av munstycket i rätt riktning för att anpassa sprayen med tejpen på vindrutan. Testa sprayen igen. Göra ytterligare justeringar tills sprayen och tejpen är perfekt i linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128641.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.