Hur man diagnostiserar en generator

Generatorn är en viktig del av bilens elsystem. Den laddar batteriet när bilen är igång och det har också befogenheter lampor och andra elektriska tillbehör. Om din bil har problem med att starta eller om den verkar vara underdimensionerad, kan det vara problem med antingen generatorn eller bilbatteri. Generatorer tjänat ut och behöver bytas ut, är det dock viktigt att veta om generatorn eller batteriet är källan till problemet. En tredje möjlighet är en lös generatorrem. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Gör en checklista för att diagnostisera en felaktig eller dålig generator. De typiska symptomen på en dålig generator inkluderar hårt eller långsamt veva när du försöker starta motorn, dim strålkastare, ett urladdat batteri, och en instrumentpanel lampan som lyser.
2

Öppna huven och lokalisera generatorn och generatorns rem. De kommer att vara framför motorn.
3

Tryck ned generatorremmen med fingrarna. Om bältet ger mer än en 1/2 tum den sitter för löst. En lös rem hindrar generatorn från batteriet laddas. Skärpning bältet kan korrigera problemet.
4

Bifoga en voltmeter till batteriet. Anslut den röda ledaren av voltmetern till den positiva polen på batteriet. Anslut den svarta ledaren av voltmetern till den negativa polen på batteriet.
5

Vrid motorn på en inspektera voltmeter. Om generatorn är i gott skick voltmetern bör läsa mellan 14 och 14,2. Vissa generatorer genererar mellan 13,8-15,3 volt med ljus eller elektriska tillbehör avstängd. Om voltmetern är lägre än 13,8 eller högre än 15,3, indikerar detta ett problem med generatorn.
6

slå på belysningen och andra elektriska tillbehör i bilen. Voltmetern bör vara 13 volt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128637.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.