Hur kontrollera justeringen Toe Wheel

Hjulinställning hindras när styrning och fjädring system inte fungerar vid lämpliga vinklar. Feluppriktning resulterar i snabbare däckets slitbana slitage. Det är viktigt att kontrollera inriktningen med jämna mellanrum för att undvika onödigt slitage. En bra tumregel är att kontrollera däckens inriktning varje gång ett oljebyte utförs. Anpassningen process omfattar flera beräkningar. En viktig beräkning utförs under inriktningen är tå. Detta är ett mått som involverar däcken på fordonet. Saker du behöver Sida 2 sömnad stift
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag, så att ratten är centrerad och däcken är raka.
2

in en pinne stift i slitbanan på varje framdäck ca 6 inches över marken. Försök att placera stiften på en identisk plats på varje däck. Addera 3

Utöka måttband, med hjälp av en vän, från ena stiftet till det andra stiftet. Håll bandet åtgärd mot däcket för en mer exakt mätning. Anteckna mätningen.
4

Starta bilen och backa upp bilen sakta tills stiften är ca 6 inches ovanför marken på baksidan av däcket. Rulla inte framåt eftersom du kommer att köra över stiften. Be en vän att titta på stiften när du säkerhetskopierar så att du vet när du ska sluta.
5

Mät avståndet mellan stiften igen. Anteckna mätningen. Skillnaden mellan de två mätningarna är mängden tå hjulinställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128632.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.