Motorlindning Typer

En elmotor är en maskin som används för att omvandla elektrisk energi till mekanisk energi. Den kan också användas för att göra tvärtom, dvs, omvandla mekanisk energi till elektrisk energi (i vilket fall det är känt som en generator, dynamo eller generator).

En elmotor används i en bilmotor starter. Det kan antingen drivas med likström eller växelström. Motorn består av en axel i mitten av en cylinder. Axeln är täckt av spolar av koppartråd, som är kända som lindningar. Syftet med dessa lindningar är att skapa ett magnetiskt fält när en ström leds genom dem och därigenom inducera rörelse i axeln, vilket resulterar i rotation av motorn. De typer av lindningen som används är antingen korg lindningar eller distribuerade lindningar.
Basket Winding

En korg lindning är en slingrande typ med en elektromagnetisk spole som har successiva skikt av tråd anordnade vid nästan rät vinkel mot varandra. Det är också känt som en halv spollindning eftersom det har ett enda skikt av lindning, med en spolsida per lucka. Summan av de verksamma varv är hälften av antalet luckor som är närvarande. I denna slingrande metod, den sladdar kors och tvärs varandra med successiva varv långt ifrån varandra utom vid de punkter korsning. Denna konstruktion bidrar till att minska distribuerade kapacitans. Tråden är lindad på en järnkärna eftersom järn är en lätt magnetiserat material. Denna typ av lindning används i växelström (AC) motorer. Dock gör korgen lindning motorns stora, vilket gör att det uppleva högre läckinduktans.
Distribuerade Winding

Distribuerad lindning är den vanligaste typen av slingrande tillgängliga. I detta system finns det två skikt, med två spolsidorna per lucka. Det totala antalet verksamma varv är lika med hälften av antalet luckor som är närvarande. Ledarna i de intilliggande slitsarna induceras successivt så att spänningen som alstras är ur fas. Det finns flera sätt att anordna ändanslutningar av denna design samtidigt som den ger samma elektriska utgång. De flesta AC-motorer använder distribuerade slingrande designen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128627.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.