Hur man berättar vad storleksanpassar bildäck Fälgar

Komma däcket som passar fälgen du sätter det på är lätt när du vet vad mätningar för att ta av fälgen och hur man läser specifikationerna dimension. Om du inte är säker på vilken typ av däck för att få för din bil efter limning, kommer bruksanvisningen ange vilken typ av däck och vilken storlek fälgar du ska använda. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

På baksidan av fälgen, mäta avståndet från den ena kanten till den motsatta kanten. Detta kommer att ge dig kanten diameter.
2

Mät avståndet mellan flänsarna på fälgen. Flänsarna är den del av fälgen som däckfötterna faktiskt kommer i kontakt med. Denna mätning är fälgbredd.
3

Mät bultmönster. För fyra-klacken fälgar, mät avståndet från centrum av ett hål i mitten av hålet på den motsatta sidan. För fem-klack start i mitten av ett hål, hoppa över nästa hål och mät avståndet till mitten av det tredje hålet. Sex-klack och åtta-klacken fälgar kan mätas med samma process som fyra-klacken fälgar..
4

Match däck som uppfyller dina RIM: s mätningar Specifikationer kommer att lista däckstorlek i en serie bokstäver och siffror. Det första värdet i ett däck storlek att vara en bokstav, beroende på typ av däck. Du kommer ofta se "M + S" för lera och snö och "P" för passagerare. Den första siffran är däckets bredd i millimeter. Bredden kommer att följas av ett snedstreck. Siffran efter snedstrecket är däckets sidförhållande, vilket är förhållandet av däckets höjd till dess bredd. Efter bildförhållandet numret, kommer det att finnas en annan bokstav. Detta kommer att beteckna den typ av däck: "R" för radialdäck, "B" för bältade partiskhet däck och "D" för korslagerdäck däck. Det sista numret är den inre diametern i inches, vilket är det nummer du matchar till fälgdiameter. Till exempel berättar P175/65R14 du att den här däcket är konstruerat för personbilar, är 175 mm bred, är dess höjd 65 procent av dess bredd, är det en radialdäck, och fälgstorlek är 14 inches.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128625.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.