Hur man använder en Automotive multimeter

Med ständiga framsteg inom teknik , elektroniska system i bilar ständigt blir mer komplicerat . Felsöka problem nästan alltid innefattar felsökning av elsystemet . En bil multimeter används för att mäta spänningen ( i volt) , ström ( i ampere) och motstånd ( i ohm ) över olika komponenter som en del av elektrisk diagnos. Instruktioner
en

Peka sonderna enligt multimetern tillsammans. Vrid ratten till ohm symbolen som ser ut som en hästsko . Tryck i mitten zero knappen för att kalibrera den .
2

Koppla bort komponenten från kretsen . Anslut proberna till endera sidan av komponenten. Vrid ratten till ohm symbol . Läs displayen för att erhålla värdet för motståndet över komponenten. Bestäm om komponenten har oändligt motstånd genom att kryssa för " OL " ( över gränsen ) på displayen .
3

Välj mellan AC och DC genom att vrida ratten till " A "-symbolen med vågig eller rak linje . Anslut sonderna in i kretsen i en serie. Läs displayen för att erhålla värdet av strömmen inom kretsen i ampere .
4

Välj mellan AC -och DC- spänning genom att vrida ratten till " V " symbol med vågig eller rak linje . Anslut proberna i kretsen parallellt eller över en komponent . Läs displayen för att få fram värdet på spänningen i kretsen i volt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128624.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.