Hur kan vi minska avgaser

Med ett ökat fokus på att minska vår påverkan på miljön och strängare utsläpp testning, minskar bilens avgaser viktigare än någonsin. Bilar släpper ut farliga gifter i atmosfären genom avgasröret, så den mindre avgaser bilen producerar, desto mindre skada det orsakar planeten. Med några få steg och vissa grundläggande underhåll, kan du avsevärt minska mängden avgaser bilen släpper och göra din del för att skydda miljön. Instruktioner
1

Byt olja och oljefilter. Oljan är livsnerven i din bil och med gamla, smutsig olja innebär att din bil brinner överskjutande belopp av det. När stora mängder av olja bränns, fler avgaser släpps ut i luften. Oljefiltret är ansvarig för rengöring av olja som passerar genom motorn. Att ha ett nytt oljefilter säkerställer att endast ren olja flödar genom motorn och mindre avgasutsläpp släpps.
2

Byt luftfiltret. Förbränningsmotorer fungera på en blandning av luft och bränsle. Luftfiltret är ansvarig för rengöring av luft som kommer in i motorn. Om luftfiltret är smutsigt, flödar luften inte fritt genom motorn och gör att bilen att använda mer bensin för att hålla den drivna. Ju mer bensin bränns, de mer avgaser släpps.
3

Ändra PCV (positiv vevhusventilation) ventil. PCV-ventilen används för att begränsa utsläppen i bilens motor. En gammal PCV ventil kan bli smutsig och igensatt med gammal olja som hindrar den från att ordentligt minska utsläppen. Byta PCV ventilen kan hjälpa dig att minska din bils avgaser.
4

Byt bränslefiltret. Bränslefiltret rengör bensin som behövs för att driva bilens motor. Med tiden blir bränslefilter igensatt av smuts och skräp, och kan inte längre ordentligt rengöra bränslet passerar genom motorn. Detta gör att motorn för att bränna mer bränsle än nödvändigt och ökar mängden avgaser avgivna gaser.
5

Ta din bil till en tune-up. Överskjutande mängder avgasutsläpp kan orsakas av en mängd olika orsaker till att endast en utbildad mekaniker kan diagnostisera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128618.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.