1999 Toyota 4Runner Bromskloss Installation

Den 1999 Toyota 4Runner levereras som standard med front-wheel, låsningsfria skivbromsar. Bromssystemet består av bromsbelägg som pressas mot de främre rotorerna att bromsa, och så småningom sluta, 4Runner, under bromsning. Den bromskloss materialet bär tunna efter miles av stress och värme och bör ersättas, vilket rekommenderas av Toyota, var 40.000 miles. Du kan ha dynorna ersatts av en professionell broms mekaniker, eller du kan spara pengar genom att utföra underhållet själv. Saker du behöver
Tire block
rörtång
Jack
pallbockar
Tvingfäste
14-mm skiftnyckel
Bromsbelägg
bromsfett
Tratt
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park 4Runner på en plan yta. Placera däck block bakom framhjulen. Lossa muttrarna med rörtång. Placera domkraften under ramen av fordonet, och lyft framdäcken från marken, minst tre tum. Placera pallbockar under axlarna, och sänk Toyota på läktaren.
2

Ta bort muttrarna och ta av hjulen. Placera C-klämman på den högra bromsoket. Tjockleken inrymmer bromsbelägg och passar runt rotorn. Placera klämman på utsidan av tjocklek och mot den innersta bromskloss. Crank klämman handtaget, att pressa dynan mot sidan av bromsoket. Bromsok kolv kommer att vara deprimerad i sidan av bromsok, så att du kan ta bort bromsbeläggen och ge utrymme för de tjockare, nya bromsbelägg. Avlägsna Tvingfäste
3

. Ta bort de två bromsok bildspel bultar på baksidan av bromsok, med en 14-mm skiftnyckel. Lyft bromsok och bromsbelägg från rotorn.
4

Skjut de två bromsbelägg från bromsoket. Inspektera bromsok och rotorn för slitage eller skador. Kraftigt scored rotorer bör bytas ut.
5

Applicera bromsfett på de bakre sidorna av de nya bromsbelägg. Skjut kuddar i bromsoket. Den smorda sidorna ska vara vänd utåt. Byt bromsok över rotorn, och skruva i bromsok bultar. Byt ut hjulet på hjulbultarna, och skruva på muttrarna för hand.
6

Flytta till vänster broms, och upprepa steg 2 till 5, för att byta ut bromsbeläggen. Byt höger hjul, och skruva på muttrarna. Lyft 4Runner, med domkraften och ta bort domkraften. Sänk däcken till marken, och dra klackarna med rörtång.
7

Starta motorn. Tryck på bromspedalen upprepade gånger, tills pedalen svaret återgår till det normala. Dra spaken Huvlås under instrumentbrädan på förarsidan, och flytta till fordonets front.
8

Lyft huven. Ta bort locket huvudcylindern, sitter på höger sida av Toyota motor. Placera en tratt in i behållaren, och fylla behållaren med bromsvätska, efter behov. Ta bort tratten och sätt på locket. Stäng 4Runner huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128610.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.