Hur man installerar krympslang

KRYMPSLANG används för att tillhandahålla skräddarsydda gjuten isolering till kablar, ledningar och anslutningar. Några verktyg behövs för att montera krympslang. När väl rätt storlek slangen väljs - tillräckligt stor för att glida över objektet men med en krympt diameter mindre då diametern på kabeln eller tråd - det är lätt att tillämpa. Den svåraste aspekten av jobbet är att lära sig att tillämpa värme till röret jämnt. Saker du behöver
krympslang
krympslang anslutning boot (om det behövs) katalog Sax
Värmekanon
Visa fler instruktioner
1

Lägg slangen ut längs kabeln eller tråden som skall täckas och skär slangen så det är 1/4-tums längre än längden som skall täckas. Om det finns en anslutning eller terminal som skall isoleras, välj en förformad krympslang känga avsedd för den specifika typen av anslutning och kontrollera att slangen kommer att överlappa boot av 1/4-tums.
2 < p> Skjut slangen (och uppstart, om det behövs) över kabeln eller tråd och anslutning.
3

Slå på värmepistol och låt det varmt om i 5 minuter.

4

hetta upp slangen för att krympa den runt kabeln, kabel eller anslutning. Börja i ena änden, håller värmepistol 4-inches bort från ytan av röret och flytta den fram och tillbaka över ett litet område medan röret värmer och krymper.
5

Vrid kabeln eller tråd under upphettning av slangen för att säkerställa att alla luftbubblor är utarbetade av isoleringen och isoleringen krymper jämnt. Flytta värmepistol till nästa område när en del har krympt och inga luftbubblor syns i slangen. Gör detta längs hela längden av projektet som ska täckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128607.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.