Vikten av att ersätta Bad katalysatorer

Katalysatorer är avsedda att omvandla giftiga utsläpp till mer godartade former, men de kan också vara mycket farligt för dig och din motor när den inte fungerar som den ska. Funktion

Katalysatorer fånga mycket av värmen från din motorns avgaser och använda den för att bryta giftiga molekyler ned och åter kombinera dem till mer inerta gaser. En viktig funktion katalysatorn utför är att kombinera oförbränt bränsle i avgaserna med syre för att producera koldioxid och vatten.
Överhettning och härdsmälta

Reaktionen som förvandlar oförbränt bränsle till koldioxid och vatten är samma förbränningsprocess som driver din motor, vilket betyder att den producerar stora mängder värme - över 1.000 grader Fahrenheit. Skador på omvandlarens keramisk matris eller överskott bränsle i avgaserna kan skicka temperaturer skyhöga till väl över 1500 grader, vilket är mer än tillräckligt för att orsaka konverteringskapseln att glöda rött och satte eld på några oljiga eller feta komponenter runt den.
Addera motorskador

En skadad eller kollapsade keramisk matris blockerar avgasflödet, vilket håller heta avgaser inne i motorns cylindrar. De fångade avgaserna tar upp plats som borde upptas av frisk luft och bränsle, vilket kan leda till en märkbar effekt. Dessa gaser också överföra mer värme till motorns kylsystem, ökar motorns temperatur och oddsen för överhettning. Heta gaser ökar också motorns tendens att knacka eller pinga, vilket kan förstöra kolvar, tändstift och packningar huvud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128598.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.