Min BMW 325 startar inte

BMW 325 är en del av 3-serien raden av BMW-bilar. Det anses vara en sportsedan lyx fordon. När BMW 325 inte startar på rätt sätt, kan det finnas olika orsaker, av vilka de flesta är typiska bil frågor som kan påverka alla typer av fordon. Men under de år av produktion har det varit ett par påminner och problem som är specifika för den 325 som kan vara boven i dramat för din bil inte startar. Diagnostisera problemet själv kan hjälpa dig att avgöra om det är en gör-det-själv-projekt eller behöver hjälp av en professionell. Instruktioner
1

Notera om din BMW 325 gjorde något oväsen eller indikerar något problem när du senast hade den igång. En knackar ljud kan tyda på att din bränsleledning och komponenter misslyckas. Den fix kan vara så enkelt som ett nytt bränslefilter. Lägg in ett extra gallon gas och försöker starta BMW igen. Även om 325s är utrustade med en gas mätare, kan de vara ibland felaktiga, vilket indikerar att det finns bränsle när det inte. Om 325 var överhettad, kan detta vara en indikation på ett problem med motorns kylsystem. Modellerna från 1992-1995 har utfärdat en återkallelse på grund av detta problem. Termostater, vattenpumpar och fläktremmar kan fel och göra att bilen överhettas, vilket leder till att det inte börjar ordentligt. Den 2001-modellen utfärdades en återkallelse på fläkten av kylsystemet för att inte starta när det behövs.
2

Kontrollera vätskenivåer i din 325, inklusive olja och transmissionsolja. Låg eller obefintlig vätska kan orsaka att din motor att gripa och inte starta ordentligt. Kroniskt låta din motor som låg på vätskor kan orsaka transmission problem på din BMW. De vätskenivåer kan också indikera en läcka i din motor. Transmissionsolja kan kontrolleras i 325 genom att öppna motorhuven och lokalisera mätstickan hela vägen på baksidan av motorn. Vätskan ska vara röd i färgen.
3

Vrid nyckeln till "ON"-läget men starta inte bilen. Om instrumentpanelen lyser i din 325 inte kommit på, det indikerar att batteriet kan vara döda eller dräneras. Öppna huven och kontrollera anslutningarna till batteriet för korrosion eller glappkontakt. För en BMW 325, bör batteriet räcka mellan två och fyra år minimum. Kontrollera lamporna igen, om inte fungerar , batteriet behöver bytas ut eller laddas.
4

Vrid nyckeln för att starta bilen. Brist på ljud indikerar ett problem med tändningslåset. Ett klickande ljud är ett tecken på en felaktig starter . Starter kan behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128592.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.