Chrysler 300C service Tips

När du har köpt en ny Chrysler 300c, kommer efter ett korrekt underhåll schema att se till att ditt fordon varar i många år framöver. Tillverkaren ger specifik information som detaljer exakt vilka tjänster som rekommenderas vid specifika tidpunkter. Även om du inte behöver följa det exakt, är det en bra idé att åtminstone följa en grundläggande underhåll schema för din bil. 300C instruktionsbok innehåller anvisningar om hur man gör grundläggande underhåll av fordon på egen hand, men det är alltid en bra idé att ta bilen till en auktoriserad Chrysler återförsäljare för regelbunden service för att säkerställa att du följer garantin riktlinjer för ditt fordon. Varje 3000 Miles

Även om du kan gå längre mellan oljebyten, med den grundläggande tre-månaders-eller-3 ,000-miles schema kommer att hålla ditt fordon fungerar. Denna tjänst besök bör innehålla ett oljebyte, oljefilter förändring och en kontroll av dina andra vätskenivåer. Bil servicecentra kan erbjuda ytterligare tjänster för en grundläggande oljebyte, och det är alltid en bra idé att dra nytta av dem.
Varje 6.000 Miles

rekommenderade tjänsten på 6.000 miles inkluderar alla ovanstående, samt ha dina däck roteras och dina bromsar inspekteras. Roterande dina däck på en regelbunden basis kommer att hjälpa dem slits jämnt och skära ned på frågor som kan uppstå från felaktigt slitna däck, såsom styrning svårighet och vattenplaning. Inspektera dina bromsar ofta hjälper dig att hålla koll på eventuella problem med den här viktiga säkerhetsfunktion i ditt fordon.
Varje 12.000 Miles

När du träffar 12.000 miles på din bil, behöver du några fler objekt färdigställda under din vanliga servicebesök. Air filter ska bytas och luftkonditioneringssystemet, drivknutar och avgassystemet alla bör inspekteras, utöver de tjänster som tidigare rekommenderats. Varje 30.000 Miles


Dina tändstift kan behöva bytas ut på din 300C om du har 2.7L eller 5.7L motorn när du träffar 30.000 miles. Överföringen fall vätskan ska också inspekteras under detta besök i tillägg till din vanliga oljebyte. Du bör också ha dina bälten inspekteras för att säkerställa att de inte bär ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128576.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.