Min 1997 Ford F-150 startar inte

Ford F-serie pickup lastbilar har varit på väg i mer än 60 år. F-150 är en av de mest populära i serien. Precis som alla fordon, kan orsaka driftstörningar den inte startar ibland. Några kända problem påverkade även 1997 F-150: s förmåga att kunna köras. Diagnosen av dessa potentiella problem kan vara en enkel uppgift. Instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset. Om du har problem med att stänga av tändningen, kan ratten låsas. Vicka nyckeln när du vrider på ratten för att låsa upp den. I vissa F-150-talet, var det automatlåda shift kablage inte sitter fast ordentligt, vilket kan hindra den från att flytta in i "Park" läge. I 1997 års F-150, kommer tändningen slås inte när sändningen inte är i "Park" som en säkerhetsåtgärd. Ford har utfärdat en återkallelse för denna fråga och kommer att åtgärda problemet på en Ford-återförsäljare.
2

Vrid nyckeln i Ford F-150 till "On" läge men starta inte bilen. Slå på din inredning lampor eller strålkastare. Om lamporna inte tänds, kan batteriet tömmas. Du kommer att behöva ladda batteriet eller byt ut den om den inte kan laddas.
3

Vrid tändningen för att starta bilen och lyssna efter ljud. Om vrida nyckeln orsakar ett klickande ljud, kan startmotorn vara problemet. Knocking ljud kan indikera ett problem i bränslepumpen och dess komponenter. Under 1997 Ford F-150, det är ett känt problem med slangarna som ansluter bränslesystemet. Fästet som fäster bränsleledningen till transmissionen kan böjas, vilket kan få bränslet att strömma felaktigt genom systemet.
4

Kontrollera vätskenivåer i lastbilen. Lägg en gallon bensin och försök starta trucken. Medan en instrumentpanel visar hur mycket bränsle som finns i tanken, kan indikatorn vara felaktig. Lastbilen också kan läcka bensin från en bränsleledning slang, ett problem som har rapporterats i F-150s gjordes vid Fords fabriker i Kansas City och Norfolk, Virginia, som stängdes 2007.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128561.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.