Hur Byt ut bränslepumpen i en Ford Truck

De flesta Ford lastbilar utrustade med en in-tank bränslepump. Ligger inne i bränslepumpen, ger denna enhet bränsle från bränsletanken till motorn. Om trucken inte kommer vev trots korrekt batteriladdning och gnista, eller om lastbilen upplever tecken på bränsle svält, kan enheten vara trasig. Ersättning av denna enhet kräver bränsletanken sänkas underifrån flaket. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Platt-EAD skruvmejsel
Ordet jack
Jack står
Fuel pump pump
Bränsle O-ring
Visa mer Instruktioner Review bort bränslepumpen
1

bort säkringen bränslepumpen ligger i lastbilens gruppcentralen och låt lastbilen gå tills den stannar. Veva trucken i fem sekunder för att avlasta trycket från bränslesystemet.
2

Koppla bort minuspolen från batteriet. Lyft den bakre delen av lastbilen med en domkraft och stödja den med pallbockar.
3

Lossa skölden bränsletanken om sådan finns. Använd domkraft för att stödja bränsletanken och ta bort spännbanden med Ratchet och uttag.
4

Sänk bränsletanken tills bränsleledningarna och bränslepumpen ledningar kontakt blir synliga. Koppla ledningarna kontakten och dra bränsleledningarna bort av sina beslag. Ta bort låsringen genom att trycka in flikarna på ringen moturs med en skruvmejsel och hammare.
5

Lyft bränslepumpen ur tanken. Kassera O-ringstätning finns under toppen av bränslepumpen.
Installera Ny bränslepump
6

Montera nya O-ringen i toppen av bränslepumpen och lägre bränslepumpen i läge. Se till att bränsleledningen butiker vänd mot bränsleledningarna så att linjerna kan kopplas.
7

Dra åt låsringen medurs med en skruvmejsel och hammare. Höj bränsletanken tillräckligt hög så att bränsleledningarna kan kopplas. Återanslut ledningdragning för anslutning till bränslepumpen och höja bränsletanken mot botten av bädden.
8

Sätt tillbaka de kvarhållande band med ett harskramla och ingångar. Sätta tillbaka skyddet bränsletanken om sådan finns. Avlägsna domkraften från baksidan av lastbilen och sänka lastbil till marken.
9

Anslut minuspolen kabeln till batteriet och byt ut säkringen bränslepumpen i lastbilens gruppcentralen. Bygga trycket i bränslesystemet genom att vrida tändningsnyckeln till läge "på" i tre sekunder. Vrid nyckeln till "off" läge och upprepa tre gånger. Starta motorn och kontrollera under bränsletanken området för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128552.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.