Vilka är orsakerna till en Busted Radiator?

Kylaren är svett körtel av motorn. Den kyler motorn ner när det är varmt och håller alla bitar välfungerande. Radiatorn innehåller kylvätska som sprids till resten av motorn. När något går fel med kylaren, kan det vara förödande. I värsta fall kommer bristen på kylning orsaka kolvarna att smälta (smälta) på kammaren, vilket gör att motorn att stoppa. Lyckligtvis kan veta orsakerna till en trasig kylare hjälpa till att minska risken för problem. Joints

Det första problemet som kan uppstå i en radiator är med svetsaggregatet. Radiatorn svetsas samman, bildar som "leder". Det är möjligt att dessa fogar kan slitas ut och börja läcka. Läckande skarvar brukar komma från längre perioder av slitage. Med andra ord, är en äldre radiator mer benägna att läcka. Bara en liten läcka i lederna kommer att tömma vätska från kylaren, som orsakar radiatorn att torka. Denna torrhet snabbt bryter lederna ned.
Kylflänsar
p Om lodet slits ner eller försämras, kan fenorna lossna. Fenorna är tunna bitar av metall som bär värme till och från kärnan. Eftersom de är så tunna, de är mer lätt skadas av värme eller kyla. De tunna metall fenor är mer benägna att förvränga eller böja på grund av värme och mer benägna att bli sköra på grund av mycket kallt väder.
Headers

problem kan också ske vid huvudena hos röret. Inne i kylaren är böjda metallrör som drar värme ur kylvätskan. Vid slutet av rören är rubriker som sakta tillåter den kylda vätskan sugs tillbaka in i motorn. Det är möjligt för dessa huvuden att kollapsa eller brista på grund av ålder eller tryck från kylmediet. En brusten header kommer att orsaka märkbara läckage från kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128532.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.