Problem med Struts

De flesta fordon har struts på sin främre och bakre ändar. De fungerar som en del av ett fordons upphängningssystem och göra det möjligt att anpassa sig till inkonsekvenser i vägbanan och säkra en relativt mjuk körning. Som dina stöttor bära över tid, kan problem uppstå. Av denna anledning, få din stöttor inspekteras minst en gång om året. Minskad Ride Quality

Bilen studsar oftast svårare eftersom det går över ojämna vägbanor när stöttor börjar att bära. Gupp i vägen är tydligare och attraktionen är märkbart mindre smidig. En bounce test kan diagnostisera problem med bilens stöttor. Placera din hand stadigt på bilens stötfångare och tryck ner och släpp. Om fordonet studsar upp och ner mer än två gånger, är det troligt att stagen behöver bytas eller uppgraderas.
Dålig hantering och styrning

Defekta stöttor försämrar bilens övergripande väghållning. Fordonet drar åt ena sidan, och dess övergripande inriktning äventyras, som stöttor slitage. Den bilist Assurance Program (MAP) har infört inspektion plats enhetliga riktlinjer för ersättning stöttor och stötar. Riktlinjerna anger att ersättning behövs när en strut kolvstång är defekt eller böjda, saknar monteringsverktyg och dess prestanda äventyras eller korrosion helt försämrar dess funktion.
Felaktig Support System

Kontrollera bilens övre lagerplattor vid byte stöttor. Lagerplattor stödja fordonets vikt och kan påverka bilens fjädring även när nya strävor är installerade. En defekt lagerplattan gör att fordonet svårare att styra och orsakar en buller. Köp stagen från en ansedd tillverkare för att säkerställa att du får kvalitet struts och se till att alla delar av bilens fjädringssystem, inklusive dess lagerplattor, är i gott skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128527.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.