Hur att beräkna storleken av RV Tankar

Husbilar är vanligen konstruerade utifrån någon sorts stor lastbil chassi, om inte en kommersiell buss eller motorcoach. Detta innebär att deras bränsletankar vanligtvis blir tämligen rektangulär eller cylindrisk, i motsats till de udda-formade tankar finns under några små bilar. Beräkning tank storlek är en relativt enkel sak, som kräver lite mer än ett måttband, en miniräknare och några grundläggande matematiska formler. Saker du behöver
Måttband
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Mät längd, bredd och höjd på din tank i centimeter. Metriska åtgärder är bäst för detta eftersom de beräkningar som krävs för att omvandla kubikcentimeter är enklare än de som krävs för att konvertera från cubic inches till gallon. Exempel: din rektangulära RV tank är 152 centimeter (fem fot) lång, 72 centimeter (2,5 fot) bred och 61 centimeter (två meter) höga. Multiplicera dessa siffror tillsammans för att få tankens volym i kubikcentimeter (cc), som i vårt exempel kommer ut till 667.854 cc.
2

Konvertera kubikcentimeter siffran liter. En liter motsvarar 1.000 cc. Dela upp kubikcentimeter mätning med 1.000 för att få volym i liter. I vårt exempel, kommer detta ut till 667,854 liter, runda siffran iväg till 668 liter. För att konvertera din liters mätning gallons, dela det med 3,78. Den 5-fot med 2,5-fot med 2-fots tank i vårt exempel har en invändig volym av ca 176,71 liter.
3

Mät avståndet från den ena sidan av en cylindrisk tank till andra att få tankens diameter i centimeter. Dividera denna mätning med två för att få radien. Applicera området-of-a-cirkel formel "Pi x radien i kvadrat (förkortat π r 2)" och multiplicera det med tankens längd i centimeter för att få volym i kubikcentimeter. Exempel: Din tank är 76 centimeter över (diameter) och 152 centimeter lång. Dividera diametern med två för att få tankens 38 centimeter radie. Multiplicera radie av sig själv (38 x 38 = 1.444) och multiplicera det med Pi (3,14) för att få en yta på 4534 cc. Multiplicera det med tankens 152 centimeter lång och du hamnar med en total volym på 689.192 cc eller 689 liter. Dividera liter mätning med 3,78 och du kommer att finna att denna tank har en invändig volym på cirka 182,27 liter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128523.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.