Hur att rengöra en EGR-ventil på en 1986 Chevy

Om bilen har tomgång grov, puttra under lätt gaspådrag ansökan, motorstopp på tomgång eller under inbromsning, kan din EGR (avgasåterföring) ventilen att gå dåligt eller det kan bara behöver rengöras. EGR-ventilen sätter avgaserna in ditt intag för att hjälpa till att minska föroreningar som släpps ut i atmosfären. Avgaserna kan orsaka kolet till att bygga upp på EGR-ventilen, vilket gör att förbli öppen eller fel. Saker du behöver
hylsnycklar
Wrench
Paint markör avfettningsmedel
Tänger
körnare
Hammer
Borrspetsar
Liten stålborste

Visa fler instruktioner
1

bort EGR-ventilen genom unbolting det från avgasgrenröret, den exakta placeringen beror på modellen på din 1986 Chevy
2 Rengör sitsen, bas och gängorna på ventilen med avfettningsmedel. Addera 3

Anteckna avståndet från basytan till axeln av sätet (det område som kommer i kontakt med tappen, en kon-format stycke i mitten av ventilen). Om din ventil kan demonteras för rengöring kommer du att se två skiftnyckel slots på ventilsätet. Om de inte finns, börja med steg 12.
4

Markera platsen för en av de körnslag (bucklor i botten av ventilen) med en färg markör för hopsättning ändamål.

5

Placera ventilen i ett skruvstäd, dra åt ordentligt och skruva loss sätet från ventilen. Du kan behöva arbeta förbindelsetråden fram och tillbaka för att ta bort den. Om det fortfarande inte lossna, päls med en penetrerande olja, låt sitta i några minuter och försök igen.
6

Placera ventilen (nu i din hand) i upprätt läge och använd en tång för att ta bort tappen. Rör inte tätningsytan med tång. Tätningsytan är det område som får kontakt och stänger ventilen.
7

in en borr i axeln öppningen i mitten av ventilen i små steg, vrida den medurs. Biten bottnar vid ett djup av ungefär 2 inches. Tryck på ventilen lätt på handen för att avlägsna koldioxid uppbyggd.
8

Rengör hålet i tappen med en borr.
9

Rengör insidan av tappen med en liten stålborste. Blåsa ut kol uppbyggd med en kompressor eller en burk med tryckluft. Inte blåsa direkt in i hålet, bara blåsa bort utsidan.
10

Sätt förbindelsetråden över änden av axeln och tryck ned tills låsringen snäpper på plats. Du kan höra ett klick.
11

Skruva säte för ventilen tillbaka på basen över tappen tills körnslag är tillbaka i sitt ursprungliga läge, är din färg märke linje och rätt höjd är ange (numret du skrev ner).
12

Stake sätet på plats vid de tre ursprungliga platser. Placera en körnare i den ursprungliga insatsen strecksatsen och slog med en hammare, upprepa för två återstående strecksatserna.
13

Tryck ventilmembranet och kontrollera kolavlagringar (en svart skorpa) runt sittgrupp och se till att den går fritt. Om det finns en uppbyggd, använd en liten stålborste för att ta bort. Lätt
14

Tryck på den runda tappen med en hammare för att avlägsna alla avlagringar från ventilsätet. Ta bort alla lösa partiklar från området.
15

Använd en liten stålborste för att rengöra någon kolavlagringar från tappen och ta bort eventuella avlagringar från ventilutloppet.
16

Sätt tillbaka ventilen på fordonet. Skruva fast ventilen tillbaka i sitt ursprungliga läge på grenröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128521.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.