Hur vill kolla Slips Villkor Rod End

Tie länkhuvuden ansluta inre styrstag med styrspindeln och ge pivot punkten krävs för hjul att vända och bo i linje med varandra. Vissa slips länkhuvuden är förseglade och inget underhåll krävs, medan andra slips länkhuvuden kräver smörjning med varje oljebyte. Tie rod ändar bör kontrolleras var 20.000 miles av säkerhetsskäl. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet i luften tills däcken är av marken med domkraft. Placera pallbockar i en säker position för att på lämpligt sätt stödja vikten på den främre delen av bilen.
2

Sänk bilen tillbaka ner på pallbockar. Se till att hjulen fortfarande är igång. Skaka noga med att se till att fordonet vilar säkert på pallbockar.
3

krypa under bilen och använda ficklampa för att hjälpa undersöka stövlar av parallellstaget ändarna. Om det finns revor eller sprickor i stövlarna, så kommer det sannolikt att inget fett för att smörja leden i Dragstång slut, vilket leder till onödigt slitage. Om det finns öppningar i stövlarna, lägga till mer fett till parallellstaget ändar och kontrollera dem varje vecka tills de kan ersättas.
4

Placera en hand på den vänstra sidan av däcket och en hand på höger sida av däcket. Försök att vicka däcket från sida till sida. Om det finns en hel del spel, är det dags att byta ut detta ändamål styrstaget. En liten bit av lek är OK, men det är den Dragstång slut börjar bli slitna och så småningom kommer att behöva bytas
5

Hissa upp bilen tillbaka från pallbockar med domkraft och ta bort. dem. Sänk bilen till marken

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128518.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.