Vad är skillnaden mellan en drivaxel och en drivaxel ?

Modern motorfordonskonstruktion involverar tusentals delar , vilket gör det oundvikligt att vissa komponenter kommer att ha liknande namn ännu olika funktioner . Olika axlar , såsom drivaxlar och drivaxlar , är exempel på detta . Funktion

Medan både axel och drivaxlar överföra mekanisk kraft från en plats till en annan , de har olika funktioner i ett fordons drivlina . Drivaxeln överför kraften från växellådan till den bakre differential växellåda . Axeln axlar överför kraft från den bakre differentialen växellådan till hjulen.
Construction

drivaxlar likna solid - stålstänger med tänderna skuren i sina ändar . En drivaxel är en ihåligt stålrör av större diameter än en axel och med kardanknutar vid varje ände. Dessa fogar tillåter den bakre differentialen att stiga och falla med bakvagnen utan att binda en roterande drivaxel .
Plats

drivaxel rinner ner i mitten av en fordonet från den bakre delen av överföring till den bakre differentialen växellådan och är synlig under fordonet . Drivaxlar döljs inuti stål påkörning husen löper från differentialen till vart och ett av bakhjulen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128480.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.