Hur man installerar ett Front Sway Bar i en WRX

Subaru WRX är en all-wheel drive, turboladdad japansk bil som utvecklades i rally racing. Detta har resulterat i en gata bil med mycket imponerande prestanda som är också väldigt roligt att köra. Den krängningshämmare på en WRX är bultad till endera sidan av främre hjulupphängningen och minskar krängning i kurvor. Det kan vara nödvändigt att ta bort och montera främre krängningshämmare på en WRX, antingen för underhåll, installation av nya bussningar eller om du installerar ett större eftermarknaden krängningshämmaren. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-end skiftnycklar
rörtång
Visa fler instruktioner
1

Lyft framför bilen med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Ta bort den främre ramen-facket. Brickan hålls på med bultar som kan avlägsnas med en hylsa och spärrskaft och plastclips som kan bändas ut med en platt skruvmejsel. Spraya ett penetrerande smörjmedel på krängningshämmare hårdvara för att underlätta avlägsnandet av bultarna.
2

Ta det triangelformade nedre sub-frame. Detta hålls på med 12 mm skruvar och 14 muttrar mm som kan tas bort med en hylsa och spärrskaft. Ställ sub-frame ur vägen.
3

Lossa ändlänkarna från slutet av krängningshämmare på båda sidor. De ändlänkarna hålls på med 14 mm muttrar som kan tas bort med en hylsa och spärrskaft.
4

bort bussningen monteras på framsidan av krängningshämmaren. Dessa hålls på med 12 mm skruvar och muttrar som kan tas bort med en hylsa och spärrskaft.
5

Lossa muttrarna på förarsidan hjul med en rörtång och ta bort hjulet så att det är tillgång nog att manövrera krängningshämmare ur bilen. Du kan behöva rotera baren för att få ut det.
6

Installera den nya krängningshämmaren på motsatt sätt som den gamla togs bort genom manövrering förbi hjulet och i suspensionen. Om du installerar nya bussningar, fetta dem innan skjuta dem på baren.
7

Montera och dra åt skruvarna som håller bussningarna och fästena på mitten av stången. Montera ändlänkarna till baren och dra åt muttrarna med socket och ratchet. Montera tillbaka hjulet, lyfter bilen av domkraften står med domkraften och sedan sänka den till marken. Dra åt muttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128479.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.