Hur man testar Automotive Wiring

Varje aspekt av bilens prestanda regleras av el från ledningar som börjar under huven. Du ser inte trådarna, men de styr lamporna, för uppvärmning och kylning kontroller, och även systemet för tidig varning om att något kanske inte fungerar eller en nivå av vätska är låg. Att veta hur man testar bilens ledningar kan göra skillnaden mellan att fastställa en lös anslutning eller en kostsam bilreparationer. Saker du behöver
testlampan med prober
kopplingsschema för din bil
Självgående testlampa
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid. Inte engagera motorn, bara vrida om nyckeln tills strömmen i bilen är på.
2

Leta anslutningspunkten för den enhet du vill testa. Anslutningspunkten är där ledningarna från bilen ansluter till enheten. Till exempel, om du bläddrar ett ljus, hitta på baksidan av ljuset där trådarna med det. Addera 3

nudda marken, vilket är den svarta proben från provet ljus, till en bit jordat metallföremål i bilen. Du kan använda chassit på bilen ramen eller någon annan lämplig jordad nära ditt provområde.
4

Placera spetsen på den röda, positiva sond till anslutningspunkten på enheten. Om lampan tänds, är trådarna gör en komplett krets och problemet ligger i enheten. Om inte, fortsätt att testa ledningar vidare.
5

Se ditt kopplingsschema och hitta vägen till ledningar som du testar. Följ hela vägen för kabeln från marken till makten.
6

Grip marken änden av tråden med marken klippet på självförsörjande ljus. Tryck på positiva änden på varje sektion av tråden på en gång.
7

Kontrollera om testet tänds vid kontakt med kretsen tråden. Om ljuset går på, är den öppna delen av kretsen vid makten slutet. Om det inte finns något ljus, är problemet på marken slut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128468.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.