Komponenterna i Exhaust

Om du befinner dig strandsatta vid sidan av vägen i mitten av ingenstans som en följd av en bils avgassystem, då veta funktionen för varje komponent i systemet kan du spara tid och besvär. Avgassystemet har ett antal komponenter som samverkar för att driva ut giftiga avgaser från motorn och ut ljuddämparen, tysta motorn och konvertera oanvänt bränsle i bränsle som används. Avgasgrenrör

Grenrör vanligtvis bultad till topplocket så att de kan omdirigera de giftiga gaserna från förbränningskammaren till avgasröret. Beroende på bil, kan det finnas mer än en avgasgrenröret och avgasröret anslutning.
Avgasröret

Avgasrör används för att sammanfoga de olika komponenterna i avgaserna systemet. Dessa rör är tillverkade av rostfritt stål för att förhindra rost. Som en tumregel, det bredare röret, desto bättre förväntade prestanda från avgassystemet som gaser kan överföras mer effektivt.
Katalysator

En katalysator är ett rostfritt avgassystem komponent som är placerad inuti avgasröret linjen, mellan ljuddämpare och avgasrör. Det används för att minska skadliga utsläpp genom att ändra giftiga gaser som kolmonoxid till ofarliga sådana, såsom vattenånga och koldioxid. Ljuddämparen dämpar motorn
ljuddämpare

buller som kommer genom avgasröret och dessutom minskar utsläppen. Det finns vanligen i landningsstället på en bil och är sårbar för rosta.
Avgasrör

Tailpipes är utformade för att hjälpa till att driva ut giftiga gaser från motorn och ut genom bakre delen av bilen. En felaktig slutrör kan tillåta dessa gaser i passagerarutrymmet på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128461.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.