Hur man byter en Serpentine Belt i en 2001 Toyota Highlander V6

Den serpentin bälte i en 2001 Toyota Highlander driver en mängd olika komponenter i motorn liksom själva motorn. De banddragningar genom vattenpumpen, generatorn, servopumpen och luftkonditionering kompressorn tillsammans med vevaxeln för motorn. Den banddragningar också runt bältet spännaren, som håller hela systemet tätt. Borttagning är nödvändigt när bandet slits ut med tiden eller om det går sönder. Du kan följa diagrammet bandkonfiguration på undersidan av huven för att hjälpa dig byta bältet när det behövs. Saker du behöver
Socket, 3/4-tums
Breaker bar
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på Toyota highlander. Leta upp konfigurationsdiagram för serpentin bältessystemet på undersidan av huven eller intill elementet. Se detta diagram för den exakta platsen för den automatiska remspännaren remskiva och för dragning av bältet genom de olika komponenterna i motorn.
2

Slot i 3/4-tums uttaget på slutet av din breaker bar. Skjut stickkontakten på änden av bulten som skjuter ut från remspännaren precis ovanför den huvudsakliga vevaxelns remskiva. Ansök medurs kraft, dra breaker bar mot dig och mot fordonets front i flera sekunder tills sträckaren komprimerar helt. Håll trycket på baren och skjut remmen från remskivan med skruvmejsel. Långsamt släppa trycket på stången tills spännaren har återgått till sitt ursprungliga läge. Ta bort remmen från de andra skivorna i motorn. Addera 3

Dra nya serpentin bälte över remskivorna. Se till att spåren i bältet matchar spåren på remskivorna. Börja med att dirigera remmen runt generatorns remskiva och arbeta dig runt servostyrning remskiva, vattenpump remskiva, då de återstående trissor i motorn. Se konfigurationen diagram diagrammet för korrekt routing metoden. Lämna spännarremskivan till sist.
4

Komprimera spännaren och använda skruvmejsel för att utnyttja den serpentin remmen över spännaren. Långsamt släppa trycket på remskivan och kontrollera att remmen är korrekt konfigurerad enligt tabellen. Kontrollera att bältet är centrerat på varje trissa. Avlägsna breaker bar. Stäng huven. Starta motorn. Lyssna efter eventuella ljud som skrikande eller flaxande som kan tyda på att bältet inte har installerats korrekt. Justera bältet, om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128446.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.