Radiator Flushing Instruktioner

Ett fordon radiator är en viktig del av bilens kylsystem. Radiatorn håller fordonets motor från överhettning under drift. Det skyddar också bilen från den extrema värme som produceras av motorn. Rost och slam kommer så småningom bygga upp i kylaren, vilket negativt påverkar radiatorns funktion. Dessa kan också skada kylaren, om de lämnas därhän. Regelbunden radiator spolning är en del av ett fordon underhållsprogram, inte bara för att hålla kylaren i formen, men också för att förlänga livslängden på radiatorn. Saker du behöver
dräneringskärlet
Vattentäta handskar
Wrench
stjärnskruvmejsel
Begagnade kylvätska containrar
Funnel
Kylare spolningslösning
Vatten
Kylvätska
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil, följt av kylarlocket. Var noga med att motorn helt har svalnat, innan du öppnar kylarlocket.
2

Leta kylarens avtappningsplugg, fann under kylaren. Placera drain pan under kylaren avtappningspluggen.
3

Töm kylaren, genom att öppna kylarens avtappningsplugg, med hjälp av en skiftnyckel eller skruvmejsel. Den kylvätskan i kylaren är giftig, så ha vattentäta handskar när du öppnar kylarens avtappningsplugg. Återgå kylarens avtappningsplugg, efter kylaren runnit.
4

Överför används kylmedel i avloppet pan till den använda kylvätska behållaren. Kassera den förbrukade kylvätskan ordentligt.
5

Fyll kylaren med radiator flush lösning, med hjälp av tratten för att undvika spill, medan man häller i kylaren spola lösningen. Fyll resten av värmeelementet med vatten. Stäng kylarlocket.
6

Starta bilen och låt den vara igång, tills fordonet har uppnått sin normala arbetstemperatur. Slå på värmaren, och ställa till det hetaste läget. Fortsätt att köra fordonet i ytterligare 10 minuter.
7

Stäng av bil utanför, och låta bilen svalna, innan du tömmer lösningen radiator flush. Öppna kylarlocket när kylaren är sval vid beröring.
8

Placera drain pan under kylaren avtappningspluggen. Upprepa steg 3 och 4 för att tömma kylaren spola lösningen från kylaren.
9

Fyll kylaren med en 50/50 blandning av destillerat vatten och kylmedel. Starta bilen, och observera kylvätskenivån i kylaren. Tillsätt destillerat vatten till kylaren vid behov för att höja kylvätskenivån i kylaren. Sluta tillsätta vatten när kylvätskenivån i kylaren har stabiliserats.
10

Skruva på kylarlocket tills den sitter fast, och kontrollera eventuella läckage från kylaren och kylaren avtappningspluggen. Stäng huven och stänga av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128440.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.