Bränsle-tank Reparation Produkter

Bränsletankar håller bensin eller diesel för användning i båtar, lastbilar, bilar och andra kolväte-drivna fordon. Tankar består typiskt av glasfiber, aluminium, stål eller plast. Om en tank har betydande skada, då det oftast måste ersättas med en helt ny enhet. Om enheten endast har ett par små hål eller rost fläckar, så det kan repareras med epoxi, som är härdande polymerer som innehåller ett harts och en härdare, eller bonders. Magiska Metal Bonder

För tankar metall bränsle, hög temperatur och högt tryck Bonder eller epoxy skall användas. Magiska Metal Bonder tål upp till 180 grader Fahrenheit, och har en slagseghet av 3.000 pund. per kvadrattum. För att göra reparationen, måste användarna förbereda området runt hålet genom att slipa den slät. Alla bensin och bensinångor måste avlägsnas från tanken innan slipning, eller gnistor kan orsaka en explosion. Reparation arbetare måste skära en bit metall i samma storlek och applicera metallen Bonder till baksidan av arb och området runt hålet. Metallen Bonder mellan tanken och metallbit hårdnar, vilket eliminerar gasläcka.
Fenolnovolack Epoxy

fenolnovolack Epoxi gastankstätningen arbetar med stål, aluminium och glasfiber bränsletankar. Tanken måste först rengöras genom att hälla en pint av aceton i det. Denna aceton måste sköljas runt tanken och hällde ut i syfte att säkerställa att all bensin rester avlägsnas. Silvertejp måste appliceras på hål i tanken, vilket kommer att stoppa gas-tank sealer från att läcka ut ur tanken innan härdning. Den fenolnovolack Epoxi ska sedan hälls i tanken, och tanken måste vridas för flera minuter. Detta epoxy fungerar genom att belägga insidan av bensintanken med en vattentät tätningsmedel som kommer att täppa upp mindre hål och sprickor.
JB Weld

JB Weld är en typ av kall svets epoxi som bildar en stark bindning med metaller, glasfiber och plast. JB Weld kan appliceras på hål och sprickor i gastankar för att skapa en bensin-bevis barriär som kommer att stoppa läckor. Hål bör slipas först, för den starkaste svetsen, eller epoxin kommer att binda till rost eller svag metall. Detta kan orsaka en ny läcka i framtiden. Produkten kan slipas efter applicering för att skapa ett enhetligt utseende med resten av tanken. Bensin tank reparation med JB Weld bör pågå i flera år innan tanken måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128427.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.