Roterande motor Nackdelar

Roterande motorer erbjuder ett alternativ till konventionella kolvmotorer förbränning. Mazda är för närvarande den enda biltillverkaren som använder dessa typer av motorer. Den roterande motorn är en förbränningsmotor typ, där kammaren förändringar storlekar som rotorn snurrar och roterar. Även om de kan betraktas som en fördel över äldre motortyper, roterande motorer har också vissa nackdelar många biltillverkare underlåter att nämna. Design Elements

På grund av flera designelement, kan roterande motorer har betydande operationella nackdelar jämfört med konventionella motorer. Läckage mellan motor kammare är ett vanligt problem i roterande motorer, vilket resulterar i en förlust av effektivitet över tid. Det finns också ett begränsat antal rotorer i motorn på grund av den utgående axeln som måste sända all makt. I det fall där det finns fler än två rotorer, måste den utgående axeln sättas samman av flera delar. Om den utgående axeln misslyckas och kommer ifrån varandra, kommer motorn som helhet misslyckas. Roterande motorer också bränna motorolja i små mängder på grund av andra designelement, så oljenivå ofta måste kontrolleras och underhållas. Dessutom, på grund av sin konstruktion, kan dessa motorer fungerar inte med diesel.
Livslängd och underhåll

roterande motorer inte varar så länge som kolvmotorer. Seal problem uppstår oftare, speciellt på platser där vädret är kallare. Detta leder till en minskning i det totala motoreffektiviteten, vilket resulterar i en kortare livslängd. Delar är också svårare att upprätthålla, och eftersom de tillverkande volymerna är relativt låg, kan roterande motorer vara dyrare än andra motorer. Eftersom det är en roterande motor, kommer endast specialutbildade mekaniker och återförsäljare arbetar på motorn när den behöver underhåll.
Temperatur

roterande motor tätningar kan erbjuda sin egen uppsättning av utmaningar för förare som lever i kallare klimat. Dessa motorer har ofta ett problem med översvämning på kallstarter. Även om det oftast sker enbart med äldre modeller, är det nödvändigt att ge tid för motorn att värma upp till en rimlig arbetstemperatur, innan, för att undvika översvämningar motorn med bränsle.
Pollution

roterande motorer släpper ut höga halter av föroreningar. Ofta är dessa motorn inte uppfyller amerikanska utsläppskraven på grund av de höga halterna av kolväten som de producerar. Roterande motorer förbrukar också mer bränsle än vanliga kolvmotorer, därför ökade föroreningar priser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128400.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.