Grunderna om Automobile Drivaxlar

Drivaxeln är en enkel komponent som är kärnan i alla fordon. Det är en roterande bit metall som ansluter motorn till axlarna. De flesta fordon har sin sändning på samma plats som deras motor, med drivaxeln förbinder att monteringen till den främre eller bakre axeln. Vissa sportbilar, fast, bära sina sändningar i bak för bättre viktfördelning. I dessa fall drivaxeln ansluter motorn till växellådan. I båda fallen, drivaxlar delar ett antal grundläggande egenskaper. Material

Drivaxlar är gjorda av antingen fasta stålrör eller ihåliga rör av stål eller aluminium. Drivaxlar med en lång sträcka för att täcka --- vanligtvis från en frontmonterad motor till en bakre drivenheten i ett långt fordon --- kan delas upp i två stycken, gick i mitten med en lageranordning.


kardanknutar

Drivaxlar är kopplade till motorns drivaggregatet och till axeln med U-formade kardanknutar, som vanligtvis kallas U-leder. Dessa är svetsade till ändarna av drivaxeln och har en metall bar tvärs över toppen av "U" De U-formade delarna av lederna linda runt en U-fog kopp som roterar med motorn eller är ansluten till axeln. Baren i U-joint passerar genom ett hål i en liknande bar i koppen, som förbinder de två.
Balance Viktning


Under tillverkningsprocessen är små vikter läggas till oket ändarna av en drivaxel för att hjälpa den bibehålla en dynamisk balans samtidigt som du vrider. Drivaxeln överför rotationskraft
Funktion

. Denna kraft genereras av den explosiva expansionen av antänds bränslet i motorn, som driver kolvarna in och ut i motorn cyclinders. Kolvarna är förbundna med en utgående axel för att göra axeln sväng såsom de pumpar. Denna utgående axel ansluts sedan till ett system av kugghjul som reglerar de relativa hastigheter på motorn och hjulen. Detta är bilens transmission. Rotational energi passerar genom överföring till en utgående axel som roterar i en riktning vinkelrätt mot fordonets rörelse. Drivaxeln bär denna rotation till in /pinjongaxeln i den bakre differentialen, där rotationsenergin vrids 90 grader genom att passera genom två växlar. Detta slår axeln i den riktning som krävs för att flytta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128392.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.