Honda Hatch Strut Repair

De bakre luckorna på Hondas - och de flesta bilar - hålls öppen med en pneumatisk stag på vardera sidan av luckan. När du öppnar luckan, stagen höja och stödja den så att du kan ladda eller ladda ur stammen utan oväntade skallskador. Så småningom kan stagen misslyckas från upprepad användning och lämna luckan utan stöd, vilket kan leda till att du använder en baseboll eller liknande syfte att hålla luckan öppen. Byte av stagen på en Honda kombi är ganska lätt. Saker du behöver
öppen nyckel
Flathead skruvmejsel
ny lucka struts
Visa fler instruktioner
1

Öppna luckan. Stöd luckan med ett basebollträ eller liknande verktyg när du byter stagen. Börja i botten av stöttan. Ta bort muttern eller bulten som håller staget till karossen med en skiftnyckel.
2

Flytta till den motsatta änden av staget. Denna ände hålls på plats med ett uttag i änden av staget som spänns över en kula monterad på fordonets luckan. Undersök bollen och uttaget noga. Du kommer att se en liten metallklämma som ligger an mot bollen på staget. Tryck klippet med en skruvmejsel för att frigöra bollen från klippet. Ställ staget åt sidan.
3

Installera den nya fjäderben genom att först skruva den till karossen i nedre änden. Installera den motsatta änden av stöttan genom klippning av bollen i uttaget. Det kan glida rätt på plats, eller du kanske behöver använda en skruvmejsel för att trycka på klippet för att låta bollen som sittplats i uttaget. Upprepa för den motsatta sidan. Stäng luckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128387.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.