Lug Nut Typer

Att veta vilken typ av tappmuttem används för en uppsättning hjul kan vara viktigt när man byter delar eller utföra reparationer . Varje typ av lug nut har sin egen typ av säte , som är det område på hjulet där muttern kommer att säkras . Duplexnivà en lug nut och säte kommer att resultera i en dålig passform och möjligen förlusten av hjulet. Koniska sätet

koniska sätet lug nötter , även kallade ekollon muttrarna , är den vanligast använda stil . De har vanligen en 60 graders avsmalning , och finns i två hex storlekar - en 13/16-inch hex och en 3/4-inch hex som har en distinkt bula vid basen . På grund av denna skillnad , är det viktigt att använda rätt lug skiftnyckel vid hjulbyte .
Mag Shank

Mag skaft muttrarna finns i flera längder , vilka var och en är lämpliga för olika applikationer. Denna typ av tappmuttem använder en bricka för att skydda ansiktet av hjulet , som kan byggas in tappmuttem eller separat .
Kulsäte

kulsätet hjulmuttrarna är typiska för Honda och Acura fordon . Kulsätet muttrarna har en välvd avsmalning , i motsats till den raka vinkeln hos ett ollon lug mutterns kona. De kallas ibland sfäriska hjulmuttrarna .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128385.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.