Skillnader mellan en kamaxelgivaren & en Vevaxelgivare

De förbränningsmotorer som driva bilar kan vara stark nog att stå emot miljontals små explosioner under timmar av tiden, men de har känsliga timing mekanismer. Med tidsbestämning, är en intern-combustion motorns förbränningskamrar öppnas, bränsle avsattes, kamrarna är förseglade, bränslet antänds, tvingar explosionen ner en kolv (som vrider vevaxeln för att driva motorn) är kammaren öppnas igen för röken att frigöra och mer bränsle som skall deponeras. Kamaxeln och vevaxeln, och deras respektive sensorer, är avgörande för att motorn ska hålla rätt timing och köra ordentligt. Kamaxel

kamaxelgivaren övervakar frekvensen vid vilken kamaxeln roterar. Kamaxeln är en stav med specifikt placerade utsprång som sticker ut från stången. Dessa kallas kammar. När kamaxeln slår, de individuella kammar driva mot specifika ventilerna och få dem att öppna. När kammen roterar bort från ventilen, stänger ventilen. Den kamaxelgivaren registrerar den hastighet med vilken kamaxeln roterar. I förlängningen berättar denna datorn den hastighet med vilken motorns ventilerna öppnas och stängs.
Vevaxel

Då gasen och luft att ventilerna har pumpas in i tändning kamrarna förbränna, kraften mot kolven orsakar vevaxeln att vända. Denna vridning av vevaxeln är vilka befogenheter motorn och gör att bilen rör sig. Vevaxeln sensor håller koll på den hastighet med vilken vevaxeln roterar.
Timing

Motorn datorn tar data från både vevaxeln sensor och kamaxelgivaren att utvärdera hur motorn fungerar. Eftersom kamaxeln reglerar öppnandet och stängandet av förbränningskamrarna genom ventilerna Den manipulerar, är rotationen av vevaxeln reflekterande av den hastighet med vilken kolvarna skjuter. Följaktligen, för att motorn ska fungera, klassar av vevaxeln och kamaxeln måste vara i synk med varandra. Om priserna börjar avvika, kommer den "check engine" light i bilen kom igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128379.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.