Avgassystem Issues

En felaktig avgassystemet kan vara farligt för både dig och din familj. Som Free Online Auto Repair hemsida rekommenderar, bör du kontrollera om hål i bilens avgassystem regelbundet, särskilt sådana som kan påverka din kupé. Även om hålen är små i diameter, bör du ta bilen till en mekaniker för utvärdering. Buller

Enligt expert inom bilindustrin Larry Carley, är buller som härrör från avgassystemet något du inte bör ignorera. Det kan vara ett tecken på en defekt ljuddämpare eller resonator ersättare. Om nya resonator eller ljuddämparen är av dålig design, kan den inte utföra den planerade uppgiften att lugna din bil som det ska.
Läckor

Läckor är allvarliga och kan även leda till döden av kolmonoxidförgiftning. Denna förening är en färglös, luktfri gas. Det kan lätt tränger in i kupén på din bil. Även om du andas in små koncentrationer av kolmonoxid - endast 800 delar per miljon - symtom såsom dvala, yrsel och huvudvärk kan visa sig inom några timmar. En 1 procent koncentration av det kan vara dödligt i mindre än tre minuter. Alltså, om du ens misstänker att ditt avgassystem läcker, kontakta en mekaniker omgående.
Katalysator

katalysatorn är en viktig del av ditt fordon . Omvandlare har varit ett krav sedan 1975. De omvandlar skadliga kolmonoxid och andra giftiga gaser till vattenånga och koldioxid. Den katalysator på din bil sitter mellan grenröret och ljuddämparen.

Symtom på en felaktig omvandlare, enligt Free Online Auto Repair hemsida, inkluderar en förlust av makt, värme som kommer från golvet i ditt bil, eller en svavel-liknande lukt. Också leta efter rost eller trasiga omvandlare organ eller rör end, och bitar av substrat i andra delar av avgassystemet. Addera Rust

Rust är ditt avgassystem ärkefiende . När du parkerar bilen och stänger av motorn, vattenånga i rören kondenseras och återgår till flytande form. Om du tenderar att resa korta sträckor, har vätskan i avgassystemet inte en chans att vända tillbaka till vattenånga. Oavsett vätska kvar i dina ledningar korroderar dem. Bor i klimat som kräver bergsalt att ta bort snön tenderar att förvärra problemet. Salt tjänar till att påskynda rostande processen. För att motverka detta, tvätta bilens undersida med några veckors mellanrum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128374.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.