Tecken på en dålig styrväxel

Styrväxeln är en mycket komplicerad mekanisk komponent . Eftersom det fungerar varje gång du kör , finns det flera saker som omedelbart kommer att få din uppmärksamhet om det inte fungerar . Uppmärksamma hur bilen hanterar är viktigt att lägga märke till tecken på en dålig styrväxel . Buller

Ta din bil till en lång enhet och lyssna på det varje gång du tar en sväng , även om det bara är en liten , rund böj . Om du hör något poppar eller grundstötning ljud , det finns en god chans styrsystemet , inklusive lådan , kan ha ett allvarligt problem . Jämför ljudet av ditt styrsystem som i en väns bil om du är osäker på om de ljud du hör är ovanliga .
Heat

En typisk styrväxeln kan få hundra grader varmare än den omgivande omgivningstemperaturer. På en varm dag , kan det slå lätt 200 grader . Om du upplever svårigheter styrning , kolla styrväxeln för sprickor och läcker vätska på grund av värme slitage . Vara noga med att inte låta någon exponerad hud röra styrväxeln som det skulle vara extremt varma .
Steering Shaft Test

Vrid rattstången något med handen precis ovanför styrväxeln . Om du märker något glapp i rattstången , och om vevstaken inte rör sig direkt när du vrider på styraxeln måste styrväxeln som ska repareras eller bytas ut .
< br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128362.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.