Hur säkert skjuts ett batteri

starthjälp en bil kan vara en mycket farlig, om än relativt grundläggande underhåll. Underlåtenhet att hoppa starta bilen på rätt sätt inte bara kan leda till allvarliga skador på elsystemet på en eller båda av de bilar som används i starthjälp process, men det kan också orsaka allvarlig kroppslig skada till dig. Säker hoppa starta din bil måste du följa en noggrann procedur för till-och frånkoppling startkablar och låta båda bilarna gott om tid att ladda och ladda batterierna. Saker du behöver
Startkablar
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Placera bilarna så att de batterifack i respektive fordon är så nära som möjligt . Till exempel, om en bils batteri är på passagerarsidan av bilen, och den andres bilens batteri är på förarsidan, helt enkelt dra bilen med batteriet på förarsidan upp bredvid passagerarsidan av den andra bilen (eller vice versa, beroende på vilken bil är döda). Om bilarna har batteriet på samma sida, måste du parkera bilar i motsatta riktningar, rikta batterifacken upp bredvid varandra. Målet är att undvika draperingar trådar över antingen bilens motorrum medan hoppar.
2

Pop huvarna på bilarna.
3

Fäst den negativa (svarta ) jumper kabelklämmor till bygeln själva kabeln. Detta kommer att förhindra att klämmorna från flaxa omkring och eventuellt kontakta batteriet, en bit metall eller din hud.
4

Bifoga en positiv (röd) klämma jumper kabeln till den positiva polen på bilen med dött batteri. Detta kommer att märkas med ett "+"-tecknet.
5

Anslut andra positiva klämman jumper kabeln till den positiva polen på bilen med den levande batteriet. Ta loss
6

den negativa (svarta) jumper kabel klämma ansluten till kabeln som är ansluten till den levande batteriet, och anslut den negativa kabeln klämma till den negativa terminalen på live-batteri.
7

Ta loss den negativa startkabeln klämma fäst kabeln som är ansluten till det urladdade batteriet och anslut den negativa kabelklämma till en ren, omålad metallyta någonstans under huven på det urladdade batteriet, t.ex. motorblocket. Detta kommer att jorda anslutningen.
8

Starta bilen med levande batteriet och låta det pågå i två till tre minuter.
9

Starta bilen med de döda batteri. När bilen med det urladdade batteriet startar, hålla den igång i minst 30 minuter för att säkerställa att motorns generator kan helt ladda det urladdade batteriet.
10

Lossa kablarna i omvänd ordning, alternerande från negativ jordkabel från motorblocket på bilen med det urladdade batteriet, till den negativa kabeln på live-batteri till pluskabeln på live-batteri till den levande kabeln på det urladdade batteriet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128356.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.