Hur man tar bort batteriet på en 2002 Jetta

Många bil problem härrör från en felaktigt fungerande elsystem. Det enklaste sättet att felsöka elektriska problem i din 2002 Jetta är att ta ut batteriet och byt ut det. Detta visar om problemet är isolerat till batteriet, eller innebär en annan del av det elektriska systemet. Du kan ta bort batteriet från din Jetta på egen hand, utan hjälp av en mekaniker. Saker du behöver
Handskar
Ratchet skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på din Jetta. Batteriet är placerat i motorrummet, på förarsidan av motorblocket direkt bakom strålkastaren facket. Lossa muttern som håller den negativa (svarta) terminal klämman till den negativa kvarstad på
2

batteri. Den negativa batteripolen är jordanslutningsterminalerna. Ta bort det kommer att göra ditt batteri dött, och skydda dig från chocken.
3

Avlägsna klämbygel från negativa kvarstad helt. Böj trådarna tillbaka så att klämman inte kommer i kontakt med batteriets fastsättning.
4

Lossa muttern som håller den positiva (röda) klämbygel till den positiva kvarstad på batteriet. Den positiva polen klämman är den strömförande ledning på batteriet, så hantera den varsamt.
5

Avlägsna klämbygel från positiva kvarstad helt.
6

Lyft batteriet ur husfacket med plasthandtag eller lyftpunkter över toppen eller på sidan av batteriet för att få ett fast grepp vid lyft. Den Jetta TDI 101 batteri väger ca 12 kg., Så lyfta det rakt upp och ut ur facket kan vara knepigt utan ordentlig hävstångseffekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128353.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.